Heliosgatan 16 A, 1 tr

Heliosgatan 16 A, 1 tr

Generös etta i modernt stadsboende med stor uteplats mot grönskande innergård.

En bostad där du verkligen inte behöver kompromissa. De väl tilltagna fönsterpartierna skapar ett fantastiskt ljusinsläpp och utanför har du en trevlig uteplats om hela 14 kvm mot föreningens lummiga innergård. Den trevlige uteplatsen ger ett härligt extra rum på sommarhalvåret då det finns både plats för matgrupp och loungedel.

Lägenheten har ett modernt kök från Vedum med stilrena luckor och en maskinpark från Siemens. Genomgående hög standard i kök med ny välskött bänkskiva. Lägenheten har ekparkettgolv i kombination med ljusgrå väggar och erbjuder i tillägg bra förvaring i lägenheten samt extra förråd i källaren.

Njut även av fantastisk gemensam takterrass med milsvid utsikt och modern grön gemenskap. Välkommen till ett boende utöver det vanliga med närhet till allt!

Pris:
2 995 000 kr (Högstbjudande)
 • Bud: 3 000 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  3 000 000 kr 1 Aktiv tor 29 sep 13:49
Adress:
Heliosgatan 16 A, 1 tr, Hammarby Sjöstad
Yta:
39 kvm
Rum:
1 RoK
Trappor:
1
Avgift:
2 535 kr/månad (varmvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Välkommen till denna fantastiska lägenheten med magisk uteplats!

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående ljusgrå väggar, mattlackad ekparkettgolv, vita släta innerdörrar och fönsterbänkar i gråmelerad natursten.

  Hall

  Inbjudande hall genom säkerhetsdörr med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i en skjutdörrsgarderob. Snyggt och praktiskt klinkergolv i hall som övergår i det genomgående parkettgolvet.

  Kök

  Modernt kök i vitt från Vedum – bänkskiva och kakel. Öppen planlösning till vardagsrummet vilket lämpar sig väl för mingel och sociala tillställningar. Köket är rustat med vitvaror från Siemens som kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Rostfri köksfläkt från Franke.

  Vardagsrum/Sovdel

  Trivsamt och lättmöblerat vardagsrum. Plats för såväl soffgrupp som matsalsbord intill fönsterparti. Sovdel med plats för säng, och sängbord. Intill finns en gedigen skjutdörrsgarderob och linneskåp. Utgång till bostadens uteplats.

  Uteplats

  Härlig uteplats om hela 14 kvm med soligt söderläge mot föreningens lummiga innergård. Gott om plats för sittgrupp och plantering.

  Badrum

  Helkaklat med vita matta kakelplattor och grått klinker på golvet, från Höganäs. Här finns dusch med takdusch, wc, tvättställ med praktisk och snygg svart ekkommod med matt svarta handtag, spegel ovan med LED-belysning samt praktisk handdukstork. Rummet är även inrett med en separat tvättsektion med kombitvättmaskin från Siemens med svart arbetsbänk och skåp ovan.

 • Parkering

  Garaget är en gemensamhetsanläggning mellan de två bostadsrättsföreningarna i The Village STHLM.

  90 garageplatser för bil och 8 mc-platser samt några mopedplatser. Möjlighet till laddning av elbil ingår i samtliga platser. Ladduttaget är av Typ 2 och stödjer laddning med upp till 22 kW. 

  Garageförvaltare är Parkona. Förvaltare ansvarar helt för kö och avtalsskrivning. Kö-ordning efter datum för förhandsavtal, eller tillträdesdatum i det fall lägenheten överlåtits.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Godsvagnen 10

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  140304

  Lgh.nmr. LM

  1102

  Adress

  Heliosgatan 16 A, 1 tr

  Postnummer
  120 78
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Hammarby Sjöstad

  Område

  Hammarby Sjöstad

  Boarea
  39 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsföreningen

  Antal rum
  1

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf The Village STHLM 2

  Byggår

  2018-2019

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,359%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf The Village Sthlm 2 består av totalt 154 lägenheter i trapphus 1–3 samt 14–16.

  Gemensamma utrymmen

  • En gemensam takterrass
  • Trevlig grön innergård med odlingsmöjligheter
  • Cykelförråd med tillhörande servicestation
  • Miljörum samt sopsug för hushållssopor

  Värme och ventilation

  Uppvärmning: Fjärrvärme och Bergvärme
  Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

  TV/Internet

  Triple play bredband och Ip-telefoni
  Triple play grundutbud kabel-TV

  P-plats

  Föreningen kommer att blockuthyra 90 garageplatser samt 8 mc-platser till företag som bedriver momspliktig verksamhet, som i sin tur hyr ut till föreningens medlemmar. Garageplats för bil - ca 1800 kr/ mån respektive 600kr/mån för mc-plats. Kontakta föreningen för att ställa dig i kö.

  Förråd

  Till lägenheten hör ett förråd placerat i fastighetens garageplan.

  Övriga utrymmen

  Gemensamhetslokal

  Ovan varje trapphus (utom Heliosgatan 16 A) finns det en gemensam takterrass. I anslutning till de gemensamma terrasserna ovan Heliosgatan 16 B/C finns en Lounge med matlagningsmöjligheter. Vid övriga terrasser finns mindre Lounger med mindre pentry/ho med vatten.

  Gård

  På innergården finns det gemensamma uteplatser, planteringslådor,  lekplats samt cykelställ.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 535 kr/månad (varmvatten)
  Kommentar till avgiften

  Obligatorisk avgift om 205 kr/mån för Tv/Bredband/Tele.

  Beskrivning mån.avg.

  I månadsavgiften ingår värme, fastighetsel för allmänna utrymmen, sophantering och fastighetsskötsel. Digitala tjänster (bredband samt IP-TV) ingår som ett obligatoriskt tillägg men specificeras separat på avgiftsavin.

  Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

  Avgiftsändringar

  För närvarande finns ingen planerad höjning av nuvarande avgifter.

  Hushållsel
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  200 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Hammarby Sjöstad

  Hammarby Sjöstad är en naturlig fortsättning på Stockholms innerstad och Södermalm och präglas av innerstadskänsla samt närheten till vatten och grönområden. När Sjöstaden är fullt utbyggd kommer här att finnas 11 500 lägenheter för ca 26 000 invånare. Här finns allt man kan önska med butiker, bageri, banker, caféer och flera trevliga och bra restauranger. Närheten till vatten överallt ger en härlig känsla, varför inte ha båten här! Båtplatserna i området förvaltas av Stockholms stads idrottsförvaltning. Dessutom kan man vintertid åka skidor i Hammarbybacken. Mysiga Lumaparken runt hörnet. Nära till Shopping i Ringen eller Sickla köpkvarter och bad vid Sicklasjön. Inom cykelavstånd finns även Nackareservatet och Hellasgården för rekreation, bad, bastubad, löpning och skridskoåkning.

  Kommunikationer

  Goda kommunikationer med tvärbanan och buss. Buss 71 trafikerar Slussen, buss 74 trafikerar Sickla köpkvarter alternativt Mariatorget på Södermalm. Till Södermalm kan du även ta färjan M/S Lotten kostnadsfritt, som går med 20-minutersintervall och 10-minutersintervall i rusningstrafik. Sommartid går även M/S Emelie som trafikerar Hammarby Sjöstad till Djurgården och Nybroviken. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad. Blå linje får sex nya stationer i sydost: Sofia, Hammarby Kanal, Sickla, Järla, Nacka Centrum och en station i Slakthusområdet. Stationen i Hammarby Sjöstad planeras under Hammarby Kanal. Stationen får en nordlig uppgång mot Katarina Bangata och en sydlig uppgång mot Lumaparkens södra del.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 9 okt 12:45
Gavel 4:a med bästa solläge och inglasad balkong.

Warfvinges väg 18, vån 4

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
 • 6 995 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16 A, 1 tr

 • 39 kvm
 • 1 RoK
 • 2 535 kr/månad
 • 2 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan