Harry Martinsons gata 10, vån 4

Harry Martinsons gata 10, vån 4

Ljuvlig 2:a med genomgående planlösning och fönster i två väderstreck.

Mycket välplanerad 2:a med gott om förvaring, två balkonger och ett rymligt sovrum med bra förvaring. Det öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger bostaden sina härliga sällskapsytor och sittplats för 4-6 personer vid matbordet. Föreningen har mycket god ekonomi och har såväl en övernattningslägenhet samt en ljuvlig innergård. Till bostaden hör även ett separat förråd. I området når ni välsorterade Ica Maxi, Strandpromenaden vid Hornsberg samt flertalet trendiga restauranger inom några minuters promenad.

Välkommen på visning!

Adress:
Harry Martinsons gata 10, vån 4, Hornsberg Strand
Yta:
65 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
4
Avgift:
2 855 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt en garderobsvägg för extra förvaring. Golvet är genomgående i bostaden ekparkett och vid entrén ligger ett praktiskt klinker.

  Vardagsrum

  Väldisponerat rum med plats för såväl soffa som fåtöljer och soffbord. Från detta rum når ni bostadens ena balkong med utsikt mot vattnet.

  Balkong från vardagsrum

  Njut av vattenutsikten över en kopp kaffe. Perfekt balkong för odlingar av örter och tomater. Eftermiddagssol och underbar solnedgång

  Kök

  Mycket väldisponerat kök med gott om förvaring. Bakom vita luckor finner ni förvaring i flertalet skåp och ovan bänkskivan i varmgrå kvartskomposit sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin (2021), fläkt, induktionshäll (2021), mikrovågsugn, ugn samt kylskåp och frys. Här ryms ett ordentligt matbord för 4-8 personer.

  Badrum

  Helkaklat badrum i mycket gott skick. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare, badkar med takdusch, toalett samt handfat med kommod och spegelskåp. Praktiskt skåp med extra förvaring finner ni över tvättmaskin och torktumlare.

  Sovrum

  Rogivande och rymligt sovrum i insynsskyddat läge mot föreningens lugna innergård. Plats för dubbelsäng samt sängbord. Detta ljuvliga sovrum bjuder på generös förvaring i praktisk garderobslösning.

  Balkong mot gården (Inglasad)

  Från sovrummet når ni en stor och rymlig balkong mot den lugna innergården. Plats för loungemöbel eller bord och stolar. Förmiddagssol.

  Till bostaden hör ett separat källarförråd

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 2

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  241

  Lgh.nmr. LM

  1401

  Adress

  Harry Martinsons gata 10, vån 4

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  65 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 3 jun 2013

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Lycksaligheten

  Byggår

  2010

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  4
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  1,34648

  Andelstal insats

  1,34649

  Andelstal avgift

  1,3465

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Lycksaligheten är en äkta bostadsrättsförening som stod klar för inflytt 2010 och omfattar 63 lägenheter och 4 lokaler. Fastighetens äger marken och omfattar adresserna: - Franzéngatan 44-48 - Harry Martinsons gata 10-16 - Hornsbergs Strand 63-67

  Gemensamhetsanläggningar

  • Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
  • Sopsortering.
  • Lummig innergård som delas med Brf Poeten. Stängd med låsta grindar ut mot gata.
  • Cykel- och barnvagnsrum.
  • Festlokal med övernattningsmöjligheter.
  • Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

  Ekonomi

  Föreningen har en mycket god ekonomi med låg avgift för medlemmarna samt en en belåningsgrad på 5636 kr/kvm. Föreningen äger marken. och den 1 juli 2018 sänkte föreningen avgiften med 10%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

  TV/Bredband

  Bredband via Stockholms Stadsnät med en hastighet på 200/200mbps ingår i avgiften. Grundutbud TV via ComHem ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har 45 st garageplatser varav 25 st med laddstation för elbil/laddhybridbil (fler på gång) samt 2 st MC-platser. Garaget nås vi trappa/hiss. Kostnad för vanlig garageplats är 1200 kr/månad och med laddplats 1500 kr/mån. Separat kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 855 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  550 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 7, vån 6 av 6

 • 68 kvm
 • 3 RoK
 • 3 576 kr/månad
 • 5 700 000 kr
Hornsbergs Strand

Lustgårdsgatan 1, 2tr

 • 60 kvm
 • 2 RoK
 • 3 253 kr/månad
 • 4 495 000 kr
Hornsbergs strand

Lustgårdsgatan 4, 3tr

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan