Ekensbergskajen 3

Exklusiv 2:a intill Mälaren.

Härlig 2:a med genomtänkt planlösning, sjöglimt från sovrummet, exklusiva materialval så som marmor i både kök och badrum samt stora fönster. Här kan man ta SL-båt in till city och njuta av vackra omgivningar. Ett exklusivt och modernt boende med kajläge intill Mälaren och cykelavstånd över till Söder. Välkommen till Brf Sjöhusen och Gröndals strand!

Pris:
2 775 000 kr (Accepterat pris)
Adress:
Ekensbergskajen 3, Gröndal strand
Yta:
39 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
bv av 4
Avgift:
2 091 kr/månad (värme och vatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Sjöglimtfrån sovrummet.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Bostaden har genomgående vitmålade väggar och vitpigmenterad mattlackad ekparkett (Kährs Palazzo Bianco). Tamburdörren samt innerdörrar har trycken i krom. Samtliga fönsterbrädor i enhetlig Carraramarmor.

  Hall

  Inbjudande hall med plats för avhängningsmöjlighet av ytterkläder och skor. På golvet, instegsplattor i Carraramarmor (300x600 mm) i halvförband. Säkerhetsdörr med tillhörande tidningshållare och hatthylla med beslag i krom.

  Vardagsrum

  Tilltalande vardagsrum med luftiga sociala ytor och stora fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket. Lättmöblerat med plats för soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord.

  Kök

  Trivsamt kök som inspirerar till matlagning och sociala tillställningar. Snyggt HTH-kök med vita ramluckor och bänkskiva med tillhörande stänkskydd i Carraramarmor. Utdragbar köksfläkt (Franke) med rostfri framkantslist. Infällda spotlights under överskåpen. Helintegrerad kyl/frys och diskmaskin, infälld svart induktionshäll, inbyggnadsugn (varmluft) samt micro i rostfri stål. Samtliga vitvaror från SMEG. Köksblandare i krom från Tapwell.

  WC/Dusch

  Lyxigt Carraramarmorgolv och vittblankt kakel på väggarna. Nedpendlade innertak med infällda spotlights. Badrummet är rustat med wc, takdusch från Tapwell med dörrar i klarglas, golvvärme, tvättställ med kommod (vit ek) samt spegelskåp (vit ek) med belysning. Egen tvättsektion med kombimaskin från SMEG.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med fönster med sjöutsikt! Plats för säng och sängbord. Bra förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob med beslag i krom.

  Förråd

  Till varje lägenhet hör ett förråd på bottenplan.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Storseglet 6

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  21004

  Adress

  Ekensbergskajen 3

  Postnummer
  117 68
  Postort

  Stockholm

  Område

  Gröndal strand

  Boarea
  39 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration ej utförd

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Sjöhusen

  Byggår

  2017

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  bv av 4
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,0175%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Bostadsrättsföreningen består av 48 st lägenheter i varierande storlek samt del i gemensamhetsanläggning avseende kvartersgata med belysning samt parkeringsplatser. Fastigheten består av 3 familjehus om 4 våningar.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  Som boende har man tillgång till garage i grannfastigheten, cykelparkering, samt sopsug.

  TV/INTERNET

  Stokab levererar Fiber till huset med möjlighet till IP Only-avtal

  VÄRME/VENTILATION

  Fjärrvärme och mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

  FÖRRÅD

  Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 091 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  230 kr/månad
  Hemförsäkring
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  330 kr/månad

  Bostadsrättshavarens tecknad eget avtal med leverantör avseende hushållsel, Tv/Bredband/telefoni och hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Gröndal strand

  Gröndal Strand har både sköna grönstråk och Mälaren som granne samtidigt som det ligger centralt och nära till allt vad Stockholm kan erbjuda. Längs både Mälarens strand och sjön Trehörningen finns populära grönområden och badplatser. Möjligheter finns till lugna promenader, idrott, löpning, båt- och vattenliv samt olika idrotts- och fritidsaktiviteter för barnen. I närområdet finns det sju förskolor och nära tillgång till både grundskola och högstadium. I charmiga Gröndal Centrum finns nya och gamla butiker längs Gröndalvägen. Här finns matbutiker, caféer, bibliotek, vårdcentral och kemtvätt. Även i den nybyggda gallerian i närbelägna Liljeholmen finns det ca 90 butiker, caféer och restauranger. Bryggan är nu öppnad, ett nytt gym ”Elite” finns nu i byggnaden mittemot, samt Thelins cafe och huvudbageri finns ca 200m bort.

  Kommunikationer

  Gröndal trafikeras av både buss och Tvärbana. På en kvart tar du dig till T-centralen via Tvärbana, eller 10 minuter med tunnelbanan till T-centralen från det intilliggande Liljeholmen. Med bil har du direkt access till E4/E20 och Essingeleden på bara någon minut. Pendelbåten Linje 89, Ekerö till Klara Mälarstrand (Stadshuset). Stationen Ekensberg ligger drygt 500m och tar ca 20min in till Klara M.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna - Råsunda

Lövgatan 55, vån 3

 • 43 kvm
 • 2 401 kr/månad
 • 3 180 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16A

 • 56 kvm
 • 3 314 kr/månad
 • 4 350 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16C, vån 7

 • 104 kvm
 • 5 302 kr/månad
 • 7 800 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan