Franzéngatan 78, Vån 4

Franzéngatan 78, Vån 4

Kommande

Fantastisk lägenhet med härlig sjöutsikt (Möjlig 4:a)

Varmt välkommen till denna härliga 3:a med utsikt över Ulvsundasjön. Lägenheten har två balkonger där den större balkongen erbjuder eftermiddags- och kvällssol samt sjöutsikt och den mindre balkongen morgon- och förmiddagssol. Här finner ni en väldisponerad bostad med generösa sällskapsytor och stora fönsterpartier. Lägenheten har genomgående ekparkettgolv, väl tilltagna sovrum, ett stilrent och fullt utrustat kök och badrum. Bostaden håller genomgående hög standard med smakfulla och gedigna materialval. Föreningen är mycket populär och har stabil ekonomi. Utanför porten väntar strandpromenaden med badbryggor och många trevliga restauranger. Området erbjuder allt man kan önska med bland annat utmärkta kommunikationer, en välsorterad ICA Maxi, gym, lekparker, fotbollsplan samt tennishall. På promenadavstånd når ni Fridhemsplan med fullt utbud av service och flertalet butiker.

Möjlighet finns att bygga om lägenheten till 4 RoK.

Adress:
Franzéngatan 78, Vån 4, Hornsbergs Strand
Yta:
88 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
4
Avgift:
4 212 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning vid hatthylla eller i platsbyggd garderob med skjutdörrar längre in i hallen. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr och golvet är belagt med en mattlackad ekparkett som sträcker sig genom resten av lägenheten.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med generösa sällskapsytor och öppen planlösning mot kök. De stora fönsterpartierna, där ni kan blicka ut över vattnet, släpper in mycket ljus till lägenheten. Från rummet nås bostadens ena härliga balkong med utsikt över innergård och Ulvsundasjön. Rummet erbjuder plats för flexibel möblering med soffgrupp, tv-möbel samt matbord intill fönster med plats för 8-10 personer. För den som önskar ett 3:e sovrum går det att dela av detta rum.

  Balkong 1

  Stor balkong i anslutning till vardagsrummet med fantastisk utsikt över Ulvsvundasjön och Pampas Marina där ni kan koppla av i eftermiddags- och kvällssol. Här finns gott om plats för bord och stolar eller loungedel. För den som vill grilla är el- och gasolgrill tillåtet.

  Kök

  Stilrent kvalitetskök från Marbodal med vita skåpsluckor som erbjuder gott om förvaring. Generösa arbetsytor på vit laminatskiva och infälld belysning under överskåpen. Köket är utrustat med vitvaror från Siemens och Samsung med hel kyl och hel frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt induktionshäll. Praktisk köksö för extra arbetsyta, matplats och förvaring.

  Sovrum 1

  Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Goda förvaringsmöjligheter i rummets garderober med överskåp.

  Sovrum 2

  Trivsamt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, kontorsdel eller annan möblering. Även detta sovrum har gott om förvaring i flertalet garderober. Från rummet nås den mindre av lägenhetens balkonger.

  Balkong 2

  Balkong i anslutning till sovrum 2 med plats för litet bord och stol där ni kan avnjuta morgon- och förmiddagssol.

  Badrum

  Stort och härligt badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv med behaglig komfortvärme. Dusch med väggar i klarglas, wc, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk, perfekt för att vika kläder eller skötbord för de mindre barnen. Bra förvaring i vägghängda överskåp.

  Förråd

  I anslutning till hallen finns bostadens förråd som rymmer allt från kläder till förvaringslådor och sportutrustning.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Jublet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  415

  Lgh.nmr. LM

  1301

  Adress

  Franzéngatan 78, Vån 4

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  88 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 17 mar 2016

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Jublet

  Byggår

  2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  4
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,43%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Jublet uppfördes under 2011-2013. Föreningen omfattar adresserna Lindhagensgatan 141-149, Franzéngatan 72-82, Hornsbergs Strand 83-89 samt Lars Forsells gata 26-36. I föreningen finns det totalt 240 lägenheter, 9 lokaler samt garage.

  Gemensamhetsutrymmen

  -Cykelrum
  -Barnvagnsrum/rullstolsrum
  -Grönskande innergård med uteplatser samt lekplats
  -Miljörum för källsortering och återvinning

  Förvaltning

  Ekonomiskförvaltning - Storholmen förvaltning

  TV- och internetanslutning

  Ownit är föreningens leverantör av internet, telefoni och TV. En obligatorisk kostnad om 180kr/mån debiteras utöver månadsavgiften.
  - Bredband 250/250 mbit/s. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 mbit/s mot en avgift.
  - TV: IP TV där kanalpaket "T-1 Bas" ingår med ca 14 kanaler plus 3 st kanaler i HD. 1 digitalbox följer med lägenheten.
  - Bredbandstelefoni, abonnemang ingår men kostnad för samtal faktureras separat.

  El & Vatten

  Föreningen har ett avtal för el och vatten för samtliga lägenheter och respektive lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning. Debitering sker i efterhand och avräknas mot verklig förbrukning.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är god och månadsavgiften sänktes med 15% från och med 2020-04-01. Fram till dess hade avgifterna varit oförändrade sedan föreningen bildades.

  Uppvärmning

  Husets uppvärmning sker med fjärrvärme och bergvärme och ingår i månadsavgiften.

  Ventilation

  FTX-ventilation med värmeväxling.

  Parkering

  I föreningens garage finns 126 bilplatser och 4 mc-platser. Till dessa är det separat kö. En bilplats kostar f.n. 1 953 kr/månad. Det finns 6 laddstationer för elbil och föreningen planerar att utöka dess inom en snar framtid. Boendeparkering på gatan finns att tillgå. Registrering för detta kan ni göra på Stockholms stads hemsida.

  Övrigt

  Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet tas ut av pantsättaren.
  Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet tas ut av köparen. Juridisk person accepteras ej.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 212 kr/månad (värme)
  Hushållsel
  340 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Vatten
  300 kr/månad
  TV/bredband
  180 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 020 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor ni nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan, Vasastan samt Rålambshovsparkens grönskande oas. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer, bageri samt en välsorterad fiskaffär. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. I övrigt finns det flertalet gym, fotbollsplan och tennishall. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt en välsorterad ICA Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa. Med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar ni er till T-centralen på endast några minuter. Det finns även bussar som tar er genom staden. Med bil når ni Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hörningsnäs - Huddinge

Groths väg 29

 • 51.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 137 kr/månad
Nästa visning: Söndag 8 aug 11:30
Underbar 3:a med högt i tak & sekelskifteskänsla.
Hornsberg Strand

Kellgrensgatan 10

 • 79.5 kvm
 • 3 RoK
 • 4 385 kr/månad
 • 5 695 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan