Alice Lyttkens gata 8, vån 3

Alice Lyttkens gata 8, vån 3

Kommande

Exklusiv 3:a i attraktiva Parkhuset.

Unikt tillfälle att förvärva en av områdets finaste 3:or. Här finner ni en bostad med exklusiva materialval i ett idylliskt läge mot Kristinebergs vackra äppelpark. I bostaden finner ni två stora balkonger om 10 kvm respektive 12 kvm , två rymliga sovrum och en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Föreningen är mycket omtyckt i området och erbjuder en vacker innergård, gemensamhetslokal separata förråd till varje bostad samt garage.

Området är mycket barnvänligt med såväl parker, lekparker, förskolor och skola. Närhet till stadspulsen vid centrala Kungsholmen och lugnet i Kristineberg och Fredhäll samt badmöjligheter och välsorterade ICA Maxi vid Hornsberg. Njut av ljumma grillkvällar med familj och vänner på den rymliga balkongen och låt barnen leka fritt på den trygga och spännande innergården. Troligtvis kommer deras närmsta granne vara deras förskolekompis eller blivande klasskamrat

Adress:
Alice Lyttkens gata 8, vån 3, Kristineberg
Yta:
85 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Gott om förvaring finner ni i den praktiska garderoben med skjutdörrar. Bostaden har genomgående målade väggar i en ljusgrå kulör och golvet är belagt med 1-stavs vitlaserad ekparkett.

  Master bedroom

  Stort och rymligt rum om ca 13 kvm med plats för dubbelsäng samt sängbord. Detta rum vetter mot den lugna innergården och ni når här en av bostadens balkonger.

  Balkong mot gården

  Denna balkong är ca 10 kvm i söderläge. Njut av sol från morgon till eftermiddag. Plats för bord och stolar samt loungemöbler. Utmärkt balkong för den som tycker om att odla.

  Klädkammare

  Används idag som klädkammare och kontor då den även är utrustad med ett stort fönster.

  Sovrum 2

  Utmärkt rum som gästrum och kontor eller barnrum för flera barn. Även detta ca 13 kvm, Utrustat med dubbel garderob. Även detta rum vetter mot innergården.

  Badrum

  Exklusiva materialval är genomgående för denna bostad och det får man verkligen uppleva i detta lyxiga badrum. Väggar och golv är beklädda med klinker av hög kvalité. Komfortvärme och spotlights i taket. Utrustat med handfat samt kommod och en stor spegel ovan med infälld belysning. Tvättmaskin och torktumlare med en praktisk bänk ovan samt överskåp för handdukar och linne.

  Kök

  Med naturen som inspiration ser du genomgående naturnära material som trä, kvartskomposit och läder, med mjuk gråskala på ytorna. Fullt utrustat kök med matta grå luckor och och tålig bänkskiva i kvartskomposit som fortsätter upp längs väggen. Fullt utrustat med ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och fläkt allt i hög kvalité. Plats för ett ordentligt matbord för 6-8 personer och gott om förvaring i flertalet skåp och fullstort kylskåp och frys.

  Vardagsrum

  Ljuvliga ytor med ett exceptionellt ljusinsläpp genom de generösa fönsterpartierna. Plats för en ordentlig soffa, soffbord samt TV-möbel och bokhylla eller varför inte en arbetsplats. Från detta rum når ni bostadens andra balkong.

  Balkong mot äppelparken

  Slående utsikt mot Kristinebergs slottspark och äppelparken där det finns 15 sorters äppelträd, fem sorters päron samt några plommon- och körsbärsträd. Njut av en underbar balkong om ca 12 kvm i nordväst med sol från eftermiddag till solnedgång. Plats för såväl matbord för 4-6 personer samt en trevlig loungedel.

  Till bostaden hör ett separat källarförråd om ca 4 kvm

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Alice Lyttkens gata 8, vån 3

  Postnummer
  112 14
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Kristineberg

  Boarea
  85 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Kristinebergs Slottspark 769635-1662

  Byggår

  2020

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas

  Byggnaden

  Brf Kristinebergs Slottspark bildades 2017, är en äkta bostadsrättsförening och äger fastigheten Krillans Krog 3, samt innehar Kvarteret Krillans Krog 1 med tomträtt. Föreningen består av 182 lägenheter och 7 lokaler.

  Gemensamma utrymmen

  -Cykelförråd
  -Barnvagn -och rullstolsförråd
  -Gårdshus med gemensamhetslokal
  -Odlingslådor på innergården

  Garage

  Föreningen har ett garage med 101 parkeringsplatser för föreningens medlemmar, 25 av dessa har laddningsmöjligheter för elbil. Det finns även 9 MC-platser. Bilparkering 1750kr/mån (plus ev. elförbrukning) och MC-parkering 600kr/mån. Det finns i dagsläget lediga platser 2021-04-15.

  TV & bredband

  Huset är ansluten till fibernätet via Comhem. En digitalbox, samt ett basutbud på ca 20 kanaler ingår i månadsavgiften. Fiber 100/100 mbit ingår i avgiften.

  El & varmvatten

  Föreningen tecknar ett gemensamt abonnemang för el och varmvatten, varje lägenhet debiteras sedan för sin del av förbrukningen tillsammans med månadsavgiften.

 • Kostnader

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Grönskande område med närhet till Storstadspulsen. Promenadavstånd till strandbad för de små vid Smedsuddsbadet samt till badbryggorna i Hornsbergs strand och Fredhällsklipporna. Inom 10 min befinner du dig vid t-centralen och kommunikationerna i området är fantastiska. Inom några minuter når ni Coop Kristineberg och flertalet restauranger. Välsorterade Ica Maxi samt systembolaget, apotek och kemtvätt inom 5-10 min promenad.

  FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

  Förskolan Hjalmar- På Hjalmar går 45 barn i åldern 1-6 år, fördelade i tre grupper. Barnen uppmuntras till fysisk aktivitet genom att vara utomhus och leka varje dag. Skogen är ett ställe som de ofta besöker där de utforskar naturen.
  Norlandia Förskolor Slottsparken- Förskolan ligger nära grönområden och flera lekparker. Förskolan har två avdelningar för 42 barn.
  Kristinebergsskolan- Årskurs förskoleklass till 6 och med plats för 600 elever. Med sin natursköna omgivning finns tillgång till Äppelparken och andra grönområden som används i den dagliga verksamheten. Skolans skolgård har belagts med konstgräs och intill skolgården finns en härlig lekmiljö som inbjuder till lek och rörelse.
  Kungsholmens grundskola - Har sex förskoleklasser, 40 klasser åk 1-9, tre grundsärskoleklasser, en åk F-3, en åk 4-6 och en grundsärskoleklass åk 7-9.
  Thorildsplans gymnasium- En av Stockholms största gymnasieskolor. Vi har ett brett utbud av program och utbildningar, och till oss kommer elever från hela Stockholm, med alla möjliga bakgrunder och framtidsdrömmar.

  KOMMUNIKATION

  Grön tunnelbana Kristineberg samt buss 61

 • Dokument & Länkar
 • Övrigt

  Det här får du med ett Svanenmärkt hem Svanenmärkta hem är trivsamma, billiga i drift och bra för vår miljö. Ett Svanenmärkt hem från Bonava innebär:

  -Energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering, högkvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning.
  -Trivsam innemiljö med god ljudisolering och bra ventilation.
  -Hälsosamma materialval och noga kontrollerat byggmaterial utan miljöfarliga och giftiga ämnen, som inte kommer från naturskyddade skogar eller genmodifierade plantor.
  -Hög bostadskvalitet - ett hem som förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid.
  -Plats för återvinning.
  -Möjlighet att förhandla med banken om grönt bolån. Ett grönt bolån ger rabatt på boräntan.

  Svanenmärkt + grönt bolån = rabatt
  Idag erbjuder de flesta banker gröna bolån till Svanenmärkta bostäder, vilket innebär rabatt på boräntan. För att få ett grönt bolån behöver banken Svanencertifikatet.

 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornbergs Strand

Pär Lagerkvists gata 26, vån 6

 • 74 kvm
 • 3 RoK
 • 3 428 kr/månad
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10, vån 4

 • 66.5 kvm
 • 3 RoK
 • 4 007 kr/månad
 • 3 300 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan