Sara Lidmans gata 6, 1tr

Sara Lidmans gata 6, 1tr

Kommande

Underbar och ljus 3:a med dubbla uteplatser mot stängd innergård.

Genomgående lägenhet om 83,5 kvm i mycket gott skick med ett lugnt gårdsläge. Öppna sociala ytor, rymligt masterbed med plats för skrivbord, goda förvaringsmöjligheter och badrum med egen tvättsektion. Tilltalande kök med underbar matplats intill fönster. Belägen i snygg fastighet 2012 med kajläge på Hornsbergs Strand. Bra brf som äger marken och som nyligen sänkt avgifterna.

Direkt närhet till fina strandpromenader, badbryggor, bra restaurangutbud, promenadavstånd till city och bra service i Lindhagens Galleria. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Under sommarmånaderna kan du vid kajen även kliva på pendelbåten in till stan. Välkommen att boka visning!

Adress:
Sara Lidmans gata 6, 1tr, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
83.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
1 av 9
Avgift:
2 934 kr/månad (värme och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och vilaserat parkettgolv.

  Hall

  Välkomnande hall med avhängning på hatthylla och i garderober. Måttanpassad entrématta klär golvet i hallen.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med öppna sociala ytor och härliga fönsterpartier som skänker bra ljus till lägenheten. Här bor du med trevlig öppen planlösning där rummet erbjuder plats för flexibel möblering med plats för större soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och övrigt möblemang om så önskas.

  Uteplats 1

  Från vardagsrummet nås lägenhetens första uteplats som vetter mot föreningens lugna innergård. Här erbjuds plats för utemöbler att njuta av varma sommarkvällar. Fina träspaljér och planterad häck ger uteplatsen god avskärmning.

  Kök

  Stilrent kök med ljusgrås skåpsluckor med svarta knoppar och stor köksbänk. Ovan den upplysta bänkskivan sitter ett snyggt ljus grått kakel. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, mikro, integrerad diskmaskin, dubbel diskho, skåpsfläkt,, samt integrerad kyl/frys. Underbar matplats för sex personer vid fönster i den öppna planlösningen till vardagsrummet.

  Badrum

  Rymligt badrum med vita kaklade väggar samt grått klinkergolv med behaglig komfortvärme. I badrummet finns duschhörna med takdusch och raka dörrar i klarglas, wc-stol, handdukshängare, dubbla handfat med vit kommod samt upplyst spegel. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med vit avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  Sovrum 1

  Väl tilltaget sovrum som erbjuder plats för säng med tillhörande sängmöbel samt arbetshörna och extra förvaring. Dubbla garderober. Väggarna målade med underbar varm kulör.

  Sovrum 2

  Stort och harmoniskt med gårdsläge och egen uteplats. Rummet är 13,5 kvm med plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Förvaring i garderober och utgång till uteplatsen. Väggarna är målade i ljusgrått.

  Uteplats 2

  Från master bedroom nås lägenhetens uteplats som vetter mot föreningens lugna innergård. Här erbjuds plats för utemöbler att njuta av förmiddag-eftermiddags solen. Fina träspaljér och planterad häck ger uteplatsen god avskärmning.

  Förråd

  I lägenheten finns det rymliga förrådet.

 • Parkering

  I föreningens två garage finns 106 respektive 15 bilplatser och fem MC-platser. Månadskostnaden är från den 1 januari 2020 1992 kronor för bilplats och 996 kronor för MC-plats, och betalning sker månadsvis i förskott. För vidare information, kontakta Parkman i Sverige AB som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön, på uthyrning@parkman.nu eller på telefon 08 - 734 90 00.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Välbehaget 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  21410-01-01-0113

  Lgh.nmr. LM

  1101

  Adress

  Sara Lidmans gata 6, 1tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  83.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 16 dec 2020
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Välbehaget

  Bildades
  2010
  Byggår

  2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 9
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,004357000

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Välbehaget är en äkta bostadsrättsförening som består av 225 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 hyreslokaler. Kvarteret Välbehaget är ritade av Herkommer & Toivo Arkitekter och färdigställdes av Skanska och var redo för inflyttning under 2012. Föreningen omfattar adresserna:
  - Hornsbergs Strand 93,95,99
  - Elersvägen 44, 50
  - Lars Forssells Gata 31, 33
  - Sara Lidmans Gata 2, 4, 6

  El & vatten

  Föreningen har ett gemensam upphandlar avtal för el och vatten. Lägenheterna är i sin tur utrustat med undermätare som gör att varje bostad debiteras efter faktiskt förbrukning.

  Grönt bolån

  Huset är miljöcertifierat. De flesta banker erbjuder rabatt på bolåneräntan, så kallat grönt bolån, för boende i miljöcertifierad fastighet.

  Förvaltning

  Ekonomisk förvaltning - Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Teknisk förvaltning - Etcon Fastighetsteknik AB.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Huvudsystemet för uppvärmning är fjärrvärme. Bergvärme finns som komplement och kan användas som "spetsvärme" vid stora energibehov. Huset är miljöcertifierat enligt det amerikanska miljösystemet LEED (Ledership for energy and enviromental design) och har klassats enligt den näst högsta nivån ”LEED guld”. Flera banker erbjuder rabatt på bolåneräntan, så kallat grönt bolån, för boende i miljöcertifierad fastighet.

  Byggnaden har FTX- ventilation. Systemet är mekaniskt och fungerar så att all frånluft leds till en värmeväxlare som tar vara på värmen och värmer upp den inkommande luften.

  Utförda renoveringar

  Ommålning m m av takvillor.

  Planerade renoveringar

  Det inga planer på renoveringar.

  Övriga utrymmen

  I fastigheten finns flera barnvagns- samt cykelförråd. Gemensam innergård med bänkar med utsikt över vattnet samt lekplats för dom små. Två miljörum med källsortering.

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten med fiber med Ownit som leverantör. Varje lägenhet är ansluten med internet 1000mbit/s med flera fiberuttag i lägenheterna samt trådlös router som tillhör bostaden. IP-TV med grundutbud samt streamingtjänst ingår. En obligatorisk avgift för tv/bredband tillkommer för detta om 200kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 934 kr/månad (värme och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Kostnad för fjärrvärme ingår. Föreningen har ett kollektivt ”bostadsrättstillägg” som gäller samtliga bostadsrättshavare.

  Beskrivning mån.avg.

  Månadsavgiften debiteras en gång per kvartal i förskott. Obligatoriskt tillägg 200 kr/månad avseende IP-TV, internet (250/250 mbits) och telefoni till bostaden från Ownit. Föreningen har ett elavtal för samtliga lägenheter. Varje lägenhet är försedd med undermätare och var och en betalar för sin egen förbrukning. Kall- och varmvattenförbrukning ingår inte i årsavgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. El, kall- och varmvatten debiteras i efterskott med fyra månaders förskjutning.

  Avgiftsändringar

  Föreningen har mycket god ekonomi och planerar inga avgiftsförändringar under 2021. Föreningen sänkte avgifterna med 5% 2016, med ytterligare 10% 2017, med ytterligare 10 % 2020, samt med ytterligare 15% 2021.

  Föreningen har samtidigt per den 1 februari 2021 amorterat 57 mkr på våra ursprungliga lån om 215 mkr sedan 2012.

  Hushållsel
  405 kr/månad
  Hemförsäkring
  195 kr/månad
  Kallvatten
  90 kr/månad
  Varmvatten
  285 kr/månad
  Summa driftskostnader
  975 kr/månad
  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Onsdag 26 jan 17:30
Ljuvlig 2:a på bästa adress.
Kungsholmen

Alströmergatan 32R, vån 2

 • 42 kvm
 • 2 RoK
 • 2 136 kr/månad
 • 3 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan