Sara Lidmans Gata 4, 5tr

Sara Lidmans Gata 4, 5tr

Njut av Mälarutsikt, kvällssol och vackra solnedgångar.

Genomgående och yteffektiv 3:a intill Hornsbergs Strandkant. En familjedröm med högt, ljust läge och utsikt över Mälarens glittrande vatten. Bostaden erbjuder öppna sociala ytor, insynsskyddat läge och två balkonger där den mindre är beläget i öst och den stora balkongen är belägen i väst. Här kan man njuta av många vackra solnedgångar. Stort masterbed med plats för skrivbord och goda förvaringsmöjligheter.

Direkt närhet till fina strandpromenader, badbryggor, bra restaurangutbud, promenadavstånd till 4H-gård, city och bra service i Lindhagens Galleria. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Under sommarmånaderna kan du vid kajen även kliva på pendelbåten in till stan. Välkommen att boka visning!

Pris:
5 895 000 kr (Utgångspris)
 • Bud: 6 500 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  6 500 000 kr 1 Aktiv mån 26 apr 19:54
Adress:
Sara Lidmans Gata 4, 5tr, Hornsbergs Stand
Yta:
67.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
5
Avgift:
2 462 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Glittrande kvällssol och solnedgång.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt förvaring i garderober i den inre hallen. Golvet är belagt med ett praktiskt klinker som sedan övergår till en vitaliserad parkett som sträcker sig över resten av lägenheten.

  Kök

  Smakfullt kvalitetskök från Marbodal med förvaring bakom vita skåpsluckor med rostfria handtag. God arbetsyta på den mörka granitskiva med ett snyggt grått kakel ovan upplyst av spotlights. Köket är utrustat med indukstionshäll, ugn och mikro i högskåp, utdragbar fläktkåpa, kyl/frys, integrerad diskmaskin. Köket har en trivsam matplats för fyra.

  Vardagsrum

  Luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier med låg bröstning. Här erbjuds möjlighet för flexibel möblering med större soffgrupp och tvmöbler. Från rummet nås även den ena av bostadens balkong med charmig utsikt över den gamla fabriksbyggnaden.

  Balkong 1

  Liten balkong mot lugn gata. Perfekt för plantering av en liten köksträdgård eller vackra blommor att pyssla om medans morgonkaffet avnjuts i friska luften.

  Sovrum/arbetsrum

  Rogivande sovrum med plats för säng eller skrivbord. Plats för ytterligare förvaring.

  Master bedroom

  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, arbetshörna och byrå. Förvaring i garderob.

  Balkong 2

  Fantastisk balkong där du kan koppla av och njuta av den underbara sjöutsikten och se båtarna segla förbi. Här finns gott om plats att inreda med balkongmöbler och växter.

  Badrum

  Stilrent och praktiskt badrum med vitkaklade väggar och ljusgrått klinkergolv med behaglig golvvärme. Här finns WC, handdukstork, dusch med väggar i klarglas, handfat med kommod samt upplyst spegel. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk samt väggskåp för förvaring ovan. Spotlights i taket.

  Walk-in-closet

  En rymlig walk-in-closet med entré från hallen.

  Förråd

  Bostadens tillhörande förråd finns i lägenheten.

 • Parkering

  Det är kö till föreningens garage. Parkman administrerar kön.

  Singelplat personbil - 1991 kr/månad inkl.moms Dubbelplats El-plats Mc-plats - 996 kr/månad inkl.moms

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Brf Välbehaget

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  512

  Adress

  Sara Lidmans Gata 4, 5tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Stand

  Boarea
  67.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registerad som 2 r o k men disponeras idag som 3 r o k.

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 16 dec 2020
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Välbehaget

  Byggår

  2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,003655000

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Välbehaget är en äkta bostadsrättsförening som består av 225 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 hyreslokaler. Föreningen omfattar adresserna: - Hornsbergs Strand 93,95,99 - Elersvägen 44, 50 - Lars Forssells Gata 31, 33 - Sara Lidmans Gata 2, 4, 6

  El och vatten Föreningen har ett gemensam upphandlar avtal för el och vatten. Lägenheterna är i sin tur utrustat med undermätare som gör att varje bostad debiteras efter faktiskt förbrukning.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Huvudsystemet för uppvärmning är fjärrvärme. Bergvärme finns som komplement och kan användas som "spetsvärme" vid stora energibehov. FTX ventilation.

  Planerade renoveringar

  Föreningen har inga kommande renoveringar planerade av betydande storlek.

  Övriga utrymmen

  I fastigheten finns flera barnvagns- samt cykelförråd. Gemensam innergård med bänkar med utsikt över vattnet samt lekplats för dom små. Två miljörum med källsortering.

  Föreningens uthyrda komersiella lokaler: Texas Longhorn Tokyo Sushi Midan Lagerlokal till Piren Restaurang och Bar

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten med fiber till Ownit via Stokab och varje lägenhet är ansluten med 100/100mbit/s. Canal Digital levererar IP-TV.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 462 kr/månad
  Beskrivning mån.avg.

  Obligatoriskt tillägg 200 kr/månad avseende IP-TV, internet (250/250 mbits) och telefoni till bostaden från Ownit.

  Avgiftsändringar

  Föreningen har mycket god ekonomi. Det innebär att de avgifter de har idag täcker deras kostnader utan problem. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016, med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017, med ytterligare 10 procent från den 1 januari 2020, samt med ytterligare 15 procent från den 1 januari 2021.

  Föreningen har samtidigt per den 1 februari 2021 amorterat 57 mkr på våra ursprungliga lån om 215 mkr sedan 2012.

  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Steninge Slottsby

Gyllenstiernas Allé 67

 • 103.5 kvm
 • 5 RoK
 • 4 052 kr/månad
 • 3 595 000 kr
Kungsholmen

Lindhagensterrassen 19, vån 7

 • 77.5 kvm
 • 3 RoK
 • 3 088 kr/månad
 • 6 195 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan