Pär Lagerkvists gata 6, vån 5

Pär Lagerkvists gata 6, vån 5

Kommande

Mycket välplanerad 2:a (möjlig 3:a) med balkong i sydväst.

Otroligt välplanerad 2:a i mycket eftertraktad Brf. Bostaden bjuder på generösa umgängesytor, bra förvaring, balkong och möjligheten att disponeras som 3 rok. Här bor ni mitt i Hornsberg strand med närhet till såväl tunnelbana som välsorterade Ica Maxi, restauranger och några stenkast från strandpromenaden och badbryggorna.

Adress:
Pär Lagerkvists gata 6, vån 5, Hornsberg Strand
Yta:
67 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
5 av 7

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Här ryms med fördel en garderob eller två. Golvet är genomgående i bostaden ekparkett.

  Vardagsrum

  Generösa och öppna ytor med gott om plats för en ordentlig soffa, soffbord samt TV-möbel. Det finns även utrymme för en arbetsplats. De stora fönsterpartierna ger bostaden ett behagligt ljusinsläpp.

  Balkong

  Plats för loungemöbel eller bord och stolar. Njut av eftermiddagssolen sommartid och vintertid sjöglimt mot Ulvsundasjön.

  Kök

  Välplanerat och fullt utrustat kök. Plats för ett ordentligt matbord för 6-8 personer. Ovan bänkskivan i massiv ek finner ni gott om förvaring bakom vita luckor. Kylskåp/frys, fläkt , mikrovågsugn och ugn i rostfritt.

  Sovrum

  Behagligt och svalt rum mot föreningens lugna innergård. Plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om förvaring finner ni i praktisk skjutdörrsgarderob.

  Klädkammare

  Stor och rymlig klädkammare med plats för såväl hängda som vikta kläder

  Badrum

  Fullt utrustat badrum med tvättpelare, handfat med kommod och spegelskåp ovan, toalett och dusch. Komfortvärme.

  Till bostaden hör ett separat förråd

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Eden 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Pär Lagerkvists gata 6, vån 5

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  67 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiprestanda: 108 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Eden

  Byggår

  2009

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 7
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Eden är en äkta bostadsrättsförening med stabil ekonomi. Föreningens hus färdigställdes under 2008 då inflyttning påbörjades. Fastigheten slutbesiktigades under våren 2009 och inflyttningen avslutades strax därefter. Fastigheten ritad av arkitektbyrån White Arkitekter och huset uppfördes av JM. Det finns 121 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 förskolor.

  Gemensamma utrymmen

  -Bastu med relaxrum
  -Cykelförråd
  -Barnvagnsrum (Finns i varje port)
  -Källsortering
  -Grovsoprum
  -Tvättstuga
  -Gemensamhetslokal
  -Övernattningslägenhet 200 kr/ natt

  TV/BREDBAND/IP-TELEFONI

  Bredband 250 Mbit, med möjlighet att uppgradera till 1000 Mbit, IP-telefoni och digital TV (basutbud 23 kanaler) via fibernät levereras via Telias tjänst Triple Play och är inkluderad i angiven månadsavgift.
  För IP-telefoni tillkommer minutavgift för samtal liksom kostnad för exempelvis utökat kanalpaket (16 kanaler ingår). Alla lägenheter har en bredbandsuppkoppling på upp till 100 Mbit som standard. Till varje lägenhet tillhör en router. Den ska lämnas kvar i lägenhet vid försäljning.

  PARKERING

  I huset finns ett garage i två plan med 88 parkeringsplatser. Garaget nås direkt från hissen. Garageplats kostar 1500 kr / månad och motorcykel och vespa kostar 300 kr/ månad.

  EKONOMI

  Föreningen har en mycket god ekonomi och sänkte avgiften under 2018 och 2019 med 10 %. Styrelsen har som ambition att ytterligare sänka avgiften under kommande år, givet att de ekonomiska förutsättningarna kvarstår. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar, hemförsäkring tecknas således utan bostadsrättstillägg.

  För mer information om föreningen besök deras hemsida www.brfeden.se/

 • Kostnader
  Avgiftsändringar

  Inga avgiftshöjningar är planerade. Styrelsen har under 2019 liksom under 2018 sänkt avgiften med 10%. Detta har skett utan att behöva göra avkall på värdehöjande renoveringar eller amorteringar. Styrelsen har som ambition att ytterligare sänka avgiften under kommande år, givet att de ekonomiska förutsättningarna kvarstår.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  500 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Budgivning pågår
ACCEPTERAT PRIS.
Kristineberg

Kristinebergs Slottsväg 5, vån 7-Accepterat pris.

 • 58 kvm
 • 2 RoK
 • 3 317 kr/månad
 • 4 950 000 kr
Stadshagen

Ulriksborgsgatan 16

 • 64.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 002 kr/månad
 • 4 495 000 kr
Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 16, 2 tr. ACCEPTERAT PRIS

 • 81 kvm
 • 3 RoK
 • 4 016 kr/månad
 • 6 200 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan