Pär Lagerkvists gata 18, 3tr

Pär Lagerkvists gata 18, 3tr

Kommande

Lugnt gårdsläge och stor balkong.

Underbar 2:a med samtliga fönster mot lummig innergård och rymliga rum som inger direkt trivsel. Härlig planlösning med separat kök med matplats intill burspråk, centralt vardagsrum och masterbed med plats för både dubbelsäng och arbetsplats. På sommaren kan man starta dagen med sin frukost på balkongen i morgonsolen. Stort badrum med komfortvärme och egen tvättsektion. Genomgående bra förvaring samt ett rymligt externt förråd i källaren. Stabil och trevlig brf med god ekonomi och garage. Utanför porten finns badbryggor, fina strandpromenader och stort restaurangutbud samt stenkast till Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Nära till både grön och blå T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Välkommen till Pär Lagerkvists gata 18!

Adress:
Pär Lagerkvists gata 18, 3tr,
Yta:
51.5 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
3 av 5
Avgift:
2 233 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Praktiskt svart klinkelgolv och städskåp.

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkettgolv. Här bor man med tyst gårdsläge.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger i mellan köket och masterbed med luftiga ytor, fint lljusinsläpp och utgång till balkongen. En social miljö att samla vänner i! Här ryms soffa, soffbord, tv-bänk men också mindre arbetsplats.

  Kök

  Vitt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys och diskmaskin, inbyggnadsugn samt micro, spishäll och dubbelho.

  Balkong

  Underbar och rymlig balkong med trätrall mot den fina innergården. Här finns plats för soffgrupp, grill och egen plantering.

  Badrum

  Ljust och fräscht badrum med vitt kakel längst väggarna och grått klinkergolv med komfortvärme. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat med vit kommod och vägghängt spegelskåp. Arbetsbänk ovan kombitvätt. Över arbetsyta hänger vägghängda skåp med gott om förvaring.

  Masterbed

  Ett rogivande sovrum med snygg grön färg på väggarna. Här ryms en rejäl säng med sängbord på var sida. Gott om förvaring finns i garderober.

 • Parkering

  Föreningen har 43 garageplatser samt 1 MC-plats. 27 av garageplatserna är utrustade med laddstation för elbil. Hanteringen av kö till garaget sköts av styrelsen.

  Garageplats,1 200 kr/månad. Garageplats med laddstation, 1 400 kr/månad + individuell elförbrukning. MC plats, 400 kr/månad.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Brf Hänryckningen

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Pär Lagerkvists gata 18, 3tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Boarea
  51.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 20 jan 2014
  Energiprestanda: 90 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Riksbyggens Brf Hänryckningen

  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 5
  Inre rep.fond
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Hänryckningen är en äkta bostadsrättsförening som uppfördes av Riksbyggen 2010-2011 och omfattar 2 hus med 6 respektive 7 våningar samt 2 garageplan. Föreningen äger marken och byggnaden som omfattar 59 lägenheter uppförda med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Fastighetens adresser är Franzéngatan 43-51, Harry Martinssons Gata 3, och Pär Lagerkvist Gata 14-20.

  Brf Hänryckningen är en äkta bostadsrättsförening som uppfördes av Riksbyggen 2010-2011 och omfattar 2 hus med 6 respektive 7 våningar samt 2 garageplan. Föreningen äger marken och byggnaden som omfattar 59 lägenheter uppförda med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Fastighetens adresser är Franzéngatan 43-51, Harry Martinssons Gata 3, och Pär Lagerkvist Gata 14-20.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN - Tvättstuga - Soprum - Styrelserum - Cykelrum - Barnvagnsrum - Gemensam innergård - Tillhörande lägenhetsförråd

  GARAGE Föreningens disponerar över 44 st garageplatser. Separat kö.

  TV/BREDBAND Kabeltv och bredband leveraras av ComHem ????

  VÄRME OCH VENTILATION: Vattenburen fjärrvärme och värmeåtervinning av frånluften. Mekanisk frånluft och tilluft via ventiler ovanför fönster.

  EKONOMI Föreningen har mycket god ekonomi och erbjuder dom lägsta månadsavgifterna i området. Föreningens skulder uppgår till ca 32Mkr bundna till en genomsnittsränta om ca 1,5%. Överlåtelseavgift tas ut av köparen om 1108 kr. Pantsättningsavgift tas ut av panthavaren om 443 kr.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Vattenburen fjärrvärme och värmeåtervinning av frånluften. Mekanisk frånluft med värmeåtervinning och tilluft via ventiler ovanför fönster.

  Planerade renoveringar

  Inga större renoveringar är planerade. Föreningens underhållsplan har uppdaterats under 2022.

  Övriga utrymmen

  • Tvättstuga
  • Soprum med sortering av hushålls- och matavfall
  • Styrelserum
  • Cykelrum
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård
  • Tillhörande lägenhetsförråd

  TV/Internet

  Bredband via fiber levereras av Ownit (100/100 Mbit) och kabel-Tv via Com Hem (basutbud). Både bredband och TV (basutbud) ingår i föreningsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 233 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Bredband (100/100), TV (basutbud), vatten, värme samt bostadsrättstillägg ingår i föreningsavgiften.

  Beskrivning mån.avg.

  Föreningen har ett gemensamt elavtal som omfattar alla medlemmar. Varje lägenhet har individuell avläsning och förbrukad hushållsel debiteras genom pålägg på avgiften.

  Avgiftsändringar

  Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad och friköpt mark. De senaste åren har flera större amorteringar gjorts. Inga avgiftshöjningar är planerade för räkneskapsåret 2022.

  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs strand

Lustgårdsgatan 4, 3tr

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
Kungsholmen Hornsberg

Warfvinges väg 18, 8tr

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16 A, 1 tr

 • 39 kvm
 • 1 RoK
 • 2 535 kr/månad
 • 2 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan