Örby slottsväg 42, 2tr

Örby slottsväg 42, 2tr

Varmt välkommen till denna underbara och ljusa 2:a mitt i Örby slotts populära villaområde. Välplanerade ytor och genomgående planlösning – ljus hall med bra avhängnings- och förvaringsytor, stort badrum med tvättmaskin och duschhörna, generöst vardagsrum med snyggt fiskbensgolv, mysigt kök med gott om förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet når man en rymlig balkong som bjuder på eftermiddags- och kvällssol! Stabil förening med både bastu, träningslokaler, föreningslokal och välutrustade tvättstugor. Föreningen har en stor och grön innergård med möjlighet till grill. Detta är ett perfekt boende för er som vill bo mitt i villaidyllen med flertalet grönområden och vacker park intill Örby slott. I närområdet finner ni goda kommunikationer med buss 144 som tar er till tunnelbanan vid Gullmarsplan/Fruängen via Älvsjö station. Ni når Stockholms innerstad med kollektivtrafiken på ca 20 minuter och med bil tar resan mindre än 10 minuter. Promenadavstånd till pendeltågsstationen vid Älvsjö centrum.

Pris:
2 295 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Örby slottsväg 42, 2tr, Älvsjö - Örby
Yta:
57 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
2 av 3
Avgift:
3 196 kr/månad

Välkommen på visning!

 • Måndag 2/8 kl 17:00 - 17:30
  Välkommen att anmäla ditt intresse.
 • Tisdag 3/8 kl 18:00 - 18:30
  Välkommen att anmäla ditt intresse.

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Ljust vardagsrum med utgång till den soliga balkongen.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Ljus lägenhet med luftiga ytor och solig balkong mot lummig gård. Tidstypiskt 50-talslägenhet med målade väggar, fiskbensmönstrat trägolv, stora fönster med vackra stenbänkskivor och högt i tak.

  Hall

  Inbjudande och rymlig hall genom säkerhetsdörr. Väl inne i lägenheten möts du av en praktiskt hall där gott om såväl utrymme som förvaring finns. Längre in i passagen finns lägenhetens rymliga klädkammare. På golvet finns ett slitstarkt klinkergolv och väggarna är vitmålade.

  Kök

  Inspirerande och hemtrevligt kök med bra förvaring bakom vita köksluckor, vita kakelplattor och snygg arbetsbänk i rostfritt. Köket är maskinellt utrustat med spis, fläkt samt kyl med frys. Invid fönstret finns plats för bord för större sällskap. Vitmålade väggar samt bröstpanel och linoleumgolv.

  Vardagsrum

  Ljust och lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, matsalsbord och tv-hörna. Stora fönster som bjuder rummet på mycket ljus. Väggarna är målade i en beige nyans och på golvet ligger det underbara fiskbensgolvet.

  Balkong

  Lägenheten erbjuder en rymlig balkong i bästa väster- och solläge med plats för bord, stolar samt dina egna odlingar. Här kan du koppla av i solen eftermiddag och kväll med ett lugnt och lummigt läge mot föreningens innergård.

  Sovrum

  Stort sovrum med plats för större säng och förvaringsmöbel. Här finns en inbyggd garderob. På golvet ligger ett ekparkettgolv och väggarna är ljust målade.

  Badrum

  Fräscht och ljust badrum med helkaklade väggar i vitt samt ett ljust klinkergolv. Tvättmaskin,, handfat, wc och dusch hörna. Vädringsfönster.

 • Parkering

  Föreningen har flera parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra. P-platser finns på ett antal olika ställen i föreningen. En karta finns i länkarna på sidan.

  För att ansöka om p-plats kontaktar du HSB Service Center på telefonnummer 010 – 442 11 00. Hyra parkeringsplats med el 250:- per månad Hyra parkeringsplats utan el 150:- per månad

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Linjebussen 8

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  99-2076-1-237-5

  Lgh.nmr. LM

  1102

  Adress

  Örby slottsväg 42, 2tr

  Postnummer
  125 71
  Postort

  Älvsjö

  Område

  Älvsjö - Örby

  Boarea
  57 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Tisdag 5 jun 2018
  Energiklass: E

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Örby Slott

  Byggår

  1950

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Inre rep.fond
  Andelstal insats

  0,32577%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Föreningen omfattar 275 bostadsrätter samt en lokal med äganderätt i fastigheterna Ankarslutet 1, Gaveln 1, Linjebussen 1, 2, 8, Stridsvagnen 8 och Trådbussen 2.

  Gemensamma utrymmen

  • Bastu, i föreningen finns en gemensam bastu (Vibyholmsvägen 2-6),som medlemmarna har möjlighet att boka (passage bricka köps av fastighetsskötarna).
  • Träningslokaler, Gymlokal finns vid Vibyholmsvägen 25, gaveln, och ett styrkegym finns i anslutning till bastun. Abonnemang kan köpas genom fastighetsskötarna.
  • Föreningslokal, i lokalen (Vibyholmsvägen 14, gaveln) finns ett litet kök samt ett rum med plats för ca 20-30 personer.
  • Tvättstugor, utrustade med tvättmaskiner, torkrum samt mangel.

  P-plats

  P-platser finns på ett antal olika ställen i föreningen (se karta bland filer). Kö fn. HSB handlägger

  P-plats med el 250:-/mån
  P-plats utan el 150:-/mån

  Övrigt

  • Föreningens medlemmar har ansvar för städ av trapphuset
  • Det krävs medlemskan hos HSB för att bli medlem i föreningen

  Till lägenheten hör tre förråd.

  Värme- och ventilationsanläggning

  • Självdrag
  • Centralvärme

  Utförda renoveringar

  1988 – Takrenovering, översyn 2012
  1992-93 – Stammar utbytta
  1993 -94 – Fönsterrenovering
  2003 -2006 –Renovering fasad, puts
  2008 –Samtliga undercentraler/fjärrvärmecentral utbytta 2015 – Källargångrenovering (målning etc.)
  2013 - 2019 –Elstigarbyten i samtliga huskroppar
  2010 - 2021 – Byte av dräning runt hus samt värmeisolering av grund
  2019 -2020 – Expeditionen
  2018 - 2021 – Termostatbyte

  TV/Internet

  Bredband:
  Ethernet uttag finns i varje lägenhet och avtal kan tecknas med Telenor/Bredbandsbolaget.
  Kabel TV:
  Comhem levererar ett grundutbud till alla lägenheter (ca 10 kanaler) därutöver kan avtal tecknas med Comhem för att få tillgång till deras digitala utbud. Det finns även möjlighet att teckna avtal för bredband via Comhem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 196 kr/månad
  Avgiftsändringar

  En höjning av avgiften om 3% genomfördes 2021-01-01

  Hushållsel
  404 kr/månad
  Hemförsäkring
  139 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  21 kr/månad
  Summa driftskostnader
  564 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 14, vån 5

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
Hornbergs Strand

Lustgårdsgatan 1, 7tr

 • 54 kvm
 • 2 RoK
 • 3 051 kr/månad
 • 4 395 000 kr
Nacka - Saltsjö-Boo

Tollareslingan 7, vån 5

 • 62 kvm
 • 2 RoK
 • 2 872 kr/månad
 • 4 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan