Lustgårdsgatan 4, 3tr

Lustgårdsgatan 4, 3tr

Köksö och mysig balkong mot innergården.

Attraktiv Brf med god ekonomi! Med högt harmoniskt läge och mysig balkong mot den lugna gården samt stenkast till T-bana, restauranger och service kommer denna att tilltala många! Trivsamma ytor, social planlösning, bra lekytor, inspirerande kök med köksö, stort masterbed med skjutdörrsgarderob, egen tvättsektion och golvvärme i badrummet, mycket bra förvaring samt externt förråd i källaren. Ett riktigt bra och bekvämt boende i populär förening med gästlägenhet och tvättstuga samt äger marken. F.n ingen kö till föreningens garage i källaren. Här bor man med kort promenad till Lindhagens galleria med Ica Maxi, systembolaget mm. Gångavstånd till vackra Hornsbergs strand med stort restaurangutbud och badplatser. Välkommen!

Adress:
Lustgårdsgatan 4, 3tr, Hornsbergs strand
Yta:
84 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3 av 9
Avgift:
4 118 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Luftigt och fint burspråk.

Attraktiv förening med god ekonomi.

Föreningens innergård

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten är genomgående gott skick med vitmålade väggar, golv i mattlackad ekparkett och som präglas av ett fint ljusinsläpp. Här bor du tyst och ett bekvämt läge mot gården.

  Hall

  Välkomnande och rymlig hall med plats för ytterkläder och skor. Garderob finns. Säkerthetsdörr

  Vardagsrum

  Underbara sällskapsytor med plats för en ordentlig soffa, soffbord, matsalsbord samt TV-möbel. De generösa fönsterpartierna ger bostaden ett behagligt ljus.

  Balkong

  Stor och mysig balkong som vetter mot den lugna innergården. Plats för loungemöbler, grill och egen plantering.

  Kök

  Här finner ni gott om förvaring bakom vita luckor. Fullt utrustat kök med rostfria vitvaror; diskmaskin, kyl/frys, rostfri mikrovågsugn, glaskeramikhäll samt ugn. Köksö som går att flytta på.

  Masterbed

  Rogivande sovrum med plats för en ordentlig dubbelsäng, nattduksbord samt skrivbord. Plats för mycket förvaring i stor skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade i behaglig grön kulör. Utgång till den mysiga balkongen.

  Sovrum 2

  Rogivande sovrum med plats för säng, skrivbord, bokhylla och förvaring i skjutdörrsgarderob.

  Badrum

  Stort badrum med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustat med duschhörna, handfat med vit kommod samt spegel med belysning ovan. Badrummet har golvvärme samt handdukstork och separat tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Siemens och arbetsbänk ovan. Plats för badkar.

  Till bostaden hör ett rymligt separat förråd.

 • Parkering

  I föreningens fastighet finns 78 parkeringsplatser och 13 MC-platser i underliggande garage. Det är för närvarande kö (April 2021). 625 kr - Mc-plats 900 kr - Smal bilplats 1 200 kr - Standrad bilplats 1 500 kr - Bred bilplats 2000 kr - El-bilplats med laddstolpe.

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välmågan 3

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  06043

  Lgh.nmr. LM

  1203

  Adress

  Lustgårdsgatan 4, 3tr

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs strand

  Boarea
  84 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 14 okt 2013
  Energiprestanda: 82 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Lindhagens Backe

  Bildades
  2008
  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 9
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,0088920

  Andelstal kommentar

  Andelstal procent: 0,88855% Andelstal årsavgift: 0,89159%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Lindhagens backe är en äkta förening med 128 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt. Huset uppfördes av JM och kvarteret/bostadshuset har 8 - 6 våningsplan ovan mark samt 2 underliggande garageplan med 78 parkeringsplatser och förråds-utrymmen. Föreningen bildades 2008 och huset stod klart för inflyttning 2011-2012. Lägenhetsfördelning: 13 st 1or, 51 st 2or, 43 st 3 or, 21 st 4 or.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är mycket god och under 2015 sänktes avgiften med 10%. Därutöver har föreningen gjort extra amorteringar de senaste åren. Beslut om ev. avgiftshöjningar/sänkningar tas efter budgetarbete årligen i november. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2022. Överlåtelseavgift tas ut av köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgift med 1 % av prisbasbeloppet.

  Ekonomisk förvaltare

  Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadsrättscentrum 0771-722 722.

  Föreningens hemsida

  http://www.lindhagensbacke.se

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme. FX-ventilation.

  Utförda renoveringar

  2020 -JM har utfört en garantireparation av taket på Kellgrensgatan 14 och ny avgasare för radiatorkretsen har satts in.

  Planerade renoveringar

  Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen

  -Tvättstuga
  -Övernattningslägenhet (Plats för 8 personer, 350 kr/natt)
  -Gemensam innergård
  -Grovsoprum
  -Cykel & barnvagnsförråd
  -Två varmgarage
  -Förråd

  TV/Internet

  Styrelsen har tecknat avtal med Ownit för bredband, telefoni och Ownit TV BAS (18 kanaler). Syftet är att höja bandbredden till 1000 Mbps (jmft med nuvarande 100 Mbps). Övergången till Ownit sker i mitten av december.

  Fram till december har föreningen Tripple Play via Telia. IP-telefoni, TV Basutbud "lagom" (22 st kanaler) och Internethastighet är 100Mbit/100 ingår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 118 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Beskrivning mån.avg.

  Telia triple play, internet med hastighet 100/100 mbits och tv utbudet - lagom, ingår i månadsavgiften. Vatten och uppvärmning ingår i avgiften.

  Avgiftsändringar

  Föreningen sänkte avgifterna med 10% i juli 2015. Inga avgiftsändringar kommer att ske 2022.

  Hushållsel
  700 kr/månad
  Hemförsäkring
  219 kr/månad
  Summa driftskostnader
  919 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

  150 m till Stadshagen T-bana
  200 m till Stadshagens Idrottsplats
  300 m till matbutik (ICA Maxi)
  300 m till gym (SATS, Nordic wellness och Friskis & Svettis)
  400 m till vatten (Mälaren)
  400 m till Kristinebergs Idrottsplats 600 m Thorildsplans T-bana

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan