Lindhagensgatan 61, 2tr

Lindhagensgatan 61, 2tr

Kommande

Underbart luftig 2:a om 59 kvm. Anno 1928

Underbar gavellägenhet med fina bevarade detaljer som vittnar om 20-talets arkitektur. Luftig 2:a om 59 kvm med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Möjlig 3:a. Fräscht kök med underbart ljusinsläpp och full maskinell utrustning. Bostaden erbjuder en rymlig hall som lämpar sig väl för hemma kontor, helkaklat badrum och harmoniskt sovrum med fönster mot den lugna tvärgatan. Stor välskött HSB förening med en underbar grönskande innergård. Bra kommunikation med grön tunnelbana runt knuten. Blå tunnelbana och flertalet bussar bara en kort promenad bort. Bra service, systembolag, resturanger och gym i närområdet.

Adress:
Lindhagensgatan 61, 2tr, Kungsholmen- Thorildsplan
Yta:
59 kvm
Rum:
2 RoK

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Ljust vackert plankgolv med vitmålade väggar. Lägenheten har stor karaktär med vackra djupa fönsternischer, fina fönsterhaspar, spegeldörrar, fantastisk takhöjd samt platsbyggda garderober och skåp.

  Hall

  Välkomnande hall med bra förvaring i platsbyggd garderob. Rymlig inre hall som med fördel kan inredas som ett hemmakontor. Se också alternativ planlösning för inspiration vid renovering till 3 rum och kök.

  Kök

  Ljust kök med vita släta skåpfronter med rostfria handtag. Gedigen bänkskiva i trä och vitt kakel i halvförband klär väggen. Rostfria vitvaror, köksfläkt, gasspis, kyl/frys och diskmaskin. Köket har också ett vackert platsbyggd serverings skåp och skafferi. Köket ligger i öppen planlösning till matplats och vardagsrum.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum i gavel läge med fönster i två vädersträck. Väggarna är målade i ljusgrått. Matplats för 4 personer i anslutning till köket. Här finns plats för soffa, soffbord och tv möbel.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vita kakel och fondvägg i grått som löper ned längst golvet. Spotlights i taket. Badrummet är utrustat med toalettstol, tvättställ i vit komod, vägghängd upplyst spegel, dubbla vägghängda badrumsskåp och dusch med vikbar duschvägg i klarglas.

  Sovrum

  Stort sovrum med gott om förvaring i dubbla garderober samt platsbyggd garderob. Väggarna är målade i en ljus varm grå kulör. Här får dubbelsäng med tillhörande sängbord plats samt förvaring längst väggen och rummet känns fortfarande luftigt!

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Kalkonen 5

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  492

  Lgh.nmr. LM

  1203

  Adress

  Lindhagensgatan 61, 2tr

  Postnummer
  112 43
  Postort

  Stockholm

  Område

  Kungsholmen- Thorildsplan

  Boarea
  59 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 28 feb 2020
  Energiprestanda: 157 kWh/m2
  Energiklass: F

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Kalkonen

  Bildades
  1926
  Byggår

  1928

  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Kalkonen är en av HSB:s äldsta och största föreningar. Föreningen är belägen i det så kallade Holmiaområdet i S:t Görans församling vid Thorildsplan i Stockholm. Medlemskap i HSB är frivilligt. Styrelsen godkänner högst två delägare till en bostadsrätt, där minsta ägarandel får inte understiga 25 %.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning av fastigheterna sker genom fjärrvärme. Fastigheterna har ventilation genom självdrag. Pågående OVK som sannolikt blir godkänd inom kort.

  Utförda renoveringar

  1974-1975 genomfördes byte av stammar för vatten och avlopp i kök.

  1990-1993 byttes fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.

  1995-1996 renoverades föreningens sju tvättstugor. De nuvarande tvättmaskinerna är från 2004 och torktumlare från 2005. I tvättstugorna finns torkskåp och tre av tvättstugorna (en per kvarter) har grovtvättmaskin och centrifug.

  1997 installerades kodlås i föreningens samtliga portar.

  2007-2008 bytes föreningens undercentral som hanterar all fjärrvärme till en fjärrvärmecentral. Föreningen gjorde även injustering av hela värmesystemet. Samtliga avloppsstammar har spolats.

  2008-2009 uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav. Rensninga av samtliga imkanaler genomfördes.

  2009-2010 genomfördes rensning av stockholmsventilationen och nya frånluftsdon installerades. Föreningens dörrar och fönster renoverades och energiglas sattes in i majoriteten av fönsterna. Föreningen var skyldiga att upprätta en fastighetsregister enligt standard (Lantmäteriet)

  2010-2011 genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.

  2013 Balkonger renoverades på Kalkonen.

  2014 Föreningens samtliga hgenomgick en OVK.

  2014-2015 Fasad , balkong och tak renovering samt under håll på Siverfasanen. Samtlig trapphus i föreningen byttes ut till LED.

  2015-2016 Gästlägenheterna renoverades. Källarbelysningne i hela föreningen byttes ut till LED. Tävttstugorna försågs med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

  2016-2017 Vindsbelysningen i hela föreningen byttes ut till LED. Nytt boknings system för tvättstugor och gästlägenheter samt lokalen "hörnet" installerades. Sophanteringen utökades och i föreningen finns nu kärl för plast, metall och glas. Byte av fjärrvärme och varmvatten. Det innebär att föreningen lättare kan reglera temperaturen över årstiderna. Det nya systemet minskar föreningens klimatpåverkan med ca 31 000 KgCO2/år

  2017-2018 Föreningens sopkaruseller är utbytta till sopkärl.

  2018-2019 Trapphus på Gyllenborgsgatan 11 har renoverats. Brandskyddsinventering av samtliga hus har genomförts. Silverfasanen är åtgärdad.

  2019-2020 - Trapphus renovering färdig. Brandskydds inventering med utförda åtgärder. Nollställning av aktivitetslokalen "Hörnet".'

  Planerade renoveringar

  2020-2021 - Stamsploning, renoviering av lokaler, återställning av aktivitetslokalen "Hörnet".

  Övriga utrymmen

  • Våra vackra trädgårdar är mycket omtyckta av de boende. Ta gärna en titt in på innergården om du har vägarna förbi. På gårdarna har medlemmarna tillgång till både utemöbler så väl som grillar under sommarhalvåret.

  • Föreningen innehar 41 st hyreslokaler och är mestadels av förrådstyp. Det finns också ett par mindre lokaler för hobbyverksamhet.

  • I föreningen finns ett hobbyrum som kan bokas avgiftsfritt.

  • Föreningen har 7 st tvättstugor som

  • Föreningen har två gästlägenheter som kan hyras av medlemmarna nä gäster kommer från långa vägar.

  • Till respektive lägenhet i föreningen hör ett vindsförråd. Utöver detta finns det möjlighet att hyra källarförråd, men dessa tillhör inte lägenheterna.

  TV/Internet

  Samtliga lägenheter är anslutna till ComHem kabel-tv. ComHems basutbud ingår i månadsavgiften. Föreningen kollektivansluten till Telenor för bredbandsanslutning, och debiteras varje medlem med ett obligatorisktillägg på måndag avgiften.

 • Kostnader
  Kommentar till avgiften

  Ingår kabel-TV via Comhem.

  Beskrivning mån.avg.

  Obligatoriskt tillägg bredband 130kr/månad.

  Avgiftsändringar

  Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.

  Överlåtelseavgift
  1 666 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  714 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  I området kring Thorildsplan finner du en lugn stadsmiljö med närhet både till Fridhemsplan för rörelse och shoppingstråk, livfulla Hornsbergs strand mer flertalet restauranger samt klipporna och vattnet vid Fredhäll och Kristineberg. På gångavstånd ligger Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolag och ett par minuter bort hittar du även Friskis och Svettis.

  Thorildsplan har goda kommunikationer, den gröna T-banestationen, Thorildsplan är bara ett stenkast bort och Stadshagen med blå T-banelinje nås på kortare gångavstånd.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Värmdö- Torsby

Torsbyslingan 10, ACCEPTERAT PRIS.

 • 141 kvm
 • 6 RoK
 • 5 257 kr/månad
 • 5 195 000 kr
Hornsberg Strand

Pär Lagerkvists gata 24, 5 tr

 • 88 kvm
 • 3 RoK
 • 3 858 kr/månad
 • 7 200 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan