Kellgrensgatan 10, vån 7

Kellgrensgatan 10, vån 7

Högt läge med kvällssol.

Varmt välkomna till denna stilrena 2:a på vån 7 med stor balkong med kvällssol. Modern design med vitlaserad enstavsparkett, kök med granitskiva & full maskinell utrustning, lyxigt badrum med golvvärme och spotlights. Öppen och social planlösning inbjuder till middagar och mingel. Stora fönster och dubbeldörrar till balkongen ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp. Centralt läge med tunnelbanan runt hörnet. Här finns allt man kan önska, badbryggor, restauranger och Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolaget, Apotek mm. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

 • Bud: 4 950 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  4 950 000 kr 2 Aktiv ons 23 feb 17:26
  4 935 000 kr 1 Aktiv ons 23 feb 16:55
  4 925 000 kr 2 Aktiv ons 23 feb 13:21
  4 915 000 kr 1 Aktiv ons 23 feb 13:00
  4 910 000 kr 2 Aktiv ons 23 feb 12:55
  4 900 000 kr 1 Aktiv ons 23 feb 11:18
Adress:
Kellgrensgatan 10, vån 7, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
53.5 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
7 av 15
Avgift:
3 473 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


0c18d6f0-2002-11eb-9b01-270e5d0e6171

Plaskdamm i Kristinebergs Strand

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har vitlaserad enstavsparkett och fönsterbrädor i ljus marmor. Vitvaror från Siemens.

  Hall

  Rymlig hall med gott plats för förvaring i garderobslänga. Plats finns för avhämtning av ytterkläder och skor. Rakt framför ytterdörren i entrén är vardagsrummets stora fönsterparti vilket ger hallen ett mycket välkomnande ljus. Ingång till badrummet.

  Kök

  Ett modernt och snyggt HTH-kök i öppen planlösning till matplats och vardagsrum. Vita släta luckor med integrerade grepplister. Bänkskiva och stänkskydd i elegant svart granit med underlimmad diskho och induktionshäll. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kombiugn med micro, köksfläkt i rostfritt samt integrerad kyl och frys. Bra arbetsyta samt förvaring.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt med lättmöblerade ytor och utgång till balkongen. Plats för soffa, tv och vardagsrumsbord samt matsalsbord. Utgång till balkongen med dubbeldörrar i glas.

  Balkong

  Lägenhetens balkong är generös och löper längs hela lägenheten med två entréer. Med plats för bord och stolar samt blommor och plantering. Sydöst-läge och fri utsikt! Balkongen är av prefabricerad betong med räcken i mässingsplåt med glasdetaljer och med trätrall på golvet.

  Badrum

  Från hallen ligger lägenhetens badrum. Stora lyxiga vita kakelplattor klär väggarna och stora mörkgrå klinkers ligger på golvet. Väggspegel med integrerad belysning ovan tvättställ med vit kommod. Matchande till komoden hänger överskåp ovan tvättmaskin, torktumlare och bänkskivan. Badrummet är även utrustat med wc och duschhörna med glasvägg och takdusch. Golvvärme samt spotlights med dimmer.

  Sovrum

  Harmoniskt och luftigt sovrum med väggar målade i en varm grön nyans. Här finns plats för dubbelsäng, byrå samt arbetsplats. Utgång till den stora balkongen.

  Klädkammare/förråd

  Denna kan användas som klädkammare, arbetsrum mm. Detta är lägenhetens förråd.

 • Parkering

  Föreningen disponerar över ett stort garage med 167 platser. Bilplats finns ledig (februari 2022) att hyra till en kostnad av 1550kr/mån. Kostnad för MC/moped plats är 500kr/mån. Parkeringsplatser med laddbox för elbilsladdning finns, 1750 kr/mån (kö).

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Gladan 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  1074

  Lgh.nmr. LM

  1704

  Adress

  Kellgrensgatan 10, vån 7

  Postnummer
  112 18
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  53.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 5 jun 2019
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Denna energiklass ger ränterabatt på flera banker.

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gladan

  Bildades
  2013
  Byggår

  2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  7 av 15
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,424

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gladan är en förening med Sveriges största passivhus bestående av 2 huskroppar och omfattar totalt 187 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på adresserna Kellgrensgatan 10 & Warfvinges väg 18. Utöver detta har föreningen även 3 lokaler för uthyrning samt 167 parkeringsplatser i garageplan. Huset ligger nära en av Stockholms högsta punkter, så dessa två torn syns vida omkring som en del av Stockholms silhuett. I fasaden är balkongerna anslående med räcken i mässing. I fastighetens gemensamma utrymmen finns ett avancerat säkerhetssystem med kameraövervakning, lås och larm.

  Förvaltning

  Fastighetsägarna Service Stockholm AB förvaltar fastigheten och föreningens ekonomi.

  Energisnålt passivhus

  Huset är det största bostadshuset hittills i Sverige som klarar kraven för energisnåla så kallade passivhus. Det moderna uppvärmningssystemet gör att lägenheten slipper element, vilket gör det lättare att möblera. Huvudsakligen sker uppvärmningen av lägenheterna genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen samtidigt samt att värme återvinns i både ventilations- och avloppssystem. Även garaget värms upp genom att värmen från parkerade bilar återanvänds. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har låga kostnader för uppvärmning.

  Utförda renoveringar

  2020 Byte av garageport 2019 Inredning och växter till innergårdar 2018 Belysning undre innergård 2018 Laddboxar för elbil 2017 Nya växter och planteringar vid undre innergård 2017 Installation av städ- och serviceuttag vid undre innergård 2017 Spalje undre innergård 2017 Uppgradering till LED belysning i hissarna 2017 Ny belysningsstyrning för garaget och utebelysning

  Planerade renoveringar

  2021 OVK 2021 Behandling trätrall - terass

  Övriga utrymmen

  Kommersiella lokaler

  Föreningen har tre lokaler med egna entréer i markplan. Lokalerna hyrs ut som hyresrätter: - Pysslingen förskolor - Notello rolls

  Gemensamma utrymmen

  • Städrum
  • Cykel- och barnvagnsförråd
  • Miljörum
  • De boende får en gemensam nedre gård samt en gemensam terrass på det nedre taket mellan de två tornen
  • Garage
  • Externa förråd finns att hyra mot avgift, separat kö

  TV/Internet

  Bahnhof levererar bredband, ansvarar även för leveransen av TV som sker via Sappa. Basutbud och bredband (1Gbit/s upp och ner) infår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 473 kr/månad
  Beskrivning mån.avg.

  Kallvatten ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet är försedd med mätning av varmvatten och el och debiteras bostadsinnehavaren efter verklig förbrukning. El, varmvatten och värme över 21 grader debiteras efter förbrukning i efterskott på avgiftsavin. Föreningen har en gruppanslutning för elen, så respektive medlem behöver inget eget avtal för el.

  Avgiftsändringar

  Finns inga beslutade avgiftsförändringar under 2021. Föreningen har länge haft ett starkt kassaflöde och en tillräcklig kassa. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar med att lägga grund för en stabil ekonomi även framåt. Då föreningen har en god likviditet har stora extraamorteringar utöver de villkorade amorteringarna genomförts. 2016 gjordes en extra amortering om ungefär 3,4 miljoner kronor (mkr), år 2017 om 2,5 mkr och 2018 genomfördes amortering på 7,8 mkr. Beslut gällande detta fattas löpande.

  Föreningens senaste amorteringar, varav 1-1,5M är vilkorad amortering och resterande är extra amorteringar: 2018: 8,5 mkr 2019: 1 mkr 2020: 5,5 mkr

  Hushållsel
  170 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Varmvatten
  105 kr/månad
  Summa driftskostnader
  475 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 22 maj 11:00
Ljus 3:a med hög standrad i bästa solläge.
Årsta

Rämensvägen 29B, vån 6/6

 • 80 kvm
 • 3 RoK
 • 4 042 kr/månad
 • 5 195 000 kr
Hornsbergs Stand - Kungsholmen

Hornsbergs Strand 85, vån 6

 • 90 kvm
 • 3 RoK
 • 4 293 kr/månad
 • 9 795 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan