Kellgrensgatan 10

Kellgrensgatan 10

Kommande

Underbar 3:a med högt i tak & sekelskifteskänsla.

Välkommen till denna underbara 3:a med exklusiva materialval samt en härlig sekelskifteskänsla med 3.4 m i tak. Fantastisk HTHkök med stor köksö med vinkyl, exklusiva vitvaror och öppen planlösning som inbjuder till socialt umgänge med middagar och mingel. Exemplarisk förvaring i flertalet garderober. Centralt läge med tunnelbanan runt hörnet. Här finns allt man kan önska, badbryggor, restauranger och Lindhagens galleria med Ica Maxi, Systembolaget, Apotek mm. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Pris:
5 695 000 kr (Högstbjudande)
Adress:
Kellgrensgatan 10, Hornsberg Strand
Yta:
79.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
1 av 15
Avgift:
4 385 kr/månad (kabel-TV, Internet och kallvatten)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har gråmålade väggar i nyansen lammullsgrått väggar, vitlaserad ekparkett och fönsterbrädor i mörk granit. Vitvaror från Siemens. Härlig takhöjd om 3.4 m.

  Hall

  Välkomnande hall med bra förvaring i garderob och avvägning. Ingång till badrummet.

  Kök

  Stort HTH-kök med mycket arbetsyta. Bänkskivorna och stänkskydd i svart granit. Köksön har arbetsyta delvis i granit och delvis ek som löper ner som täckskiva på kortsidan. Köket har bra förvaring bakom vita skåpsluckor med grepplist. Integrerad kyl/frys. inbyggnadsugn med micro i högskåp samt ytterligare en inbyggnadsugn med ångfunktion och varmluft., integrerad diskmaskin, vinkyl, induktionshäll samt spisfläkt i rostfritt. Bardisk med plats för stolar och nätta överskåp. Ett välplanerat kök som bjuder in till social matlagning.

  Matplats

  Ljus matplats intill fönster med dekorativ platsbyggd bokhylla.

  Vardagsrum

  Luftigt med plats för soffa, soffbord, tv-möbel. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterna. Takhöjden ger rummet en fin karaktär och skapar rymd.

  Sovrum 1

  Rum med plats för säng som idag nyttjas som ett kontorsrum.

  Mastrerbed

  Mysigt och rofyllt sovrum med bra förvaring i stor garderobsvägg. Här finns plats för stor dubbelsäng samt tillhörande sängmöbler. Fint ljusinsläpp med den underbar glasväggen med lamellgardiner och ingång till sovrum 1.

  Badrum

  Helkaklat badrum i stora lyxiga i kakel och klinker inspirerade av natursten . Stor arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare samt överskåp i svart med gott om förvaring. Svart kommod med vitt tvättställ, spegel med belysning, handdukskrokar, wc, golvvärme, spotlights med dimmer och dusch med takdusch och glasvägg.

  Förråd

  Stort förrådsrum om ca 6 kvm.

 • Parkering

  Föreningen disponerar över ett stort garage med 167 platser till en kostnad av 1550kr/mån. Det finns lediga platser (2021-01-25). Kostnad för MC/moped plats är 500kr/mån. Parkeringsplatser med laddbox för elbilsladdning finns, 1750 kr/mån (10 i kö).

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Gladan 9

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  78111-01-01-1003

  Adress

  Kellgrensgatan 10

  Postnummer
  112 51
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  79.5 kvm
  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 2 r o k men disponeras idag som 3 r o k.

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 5 jun 2019
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Denna energiklass ger ränterabatt på flera banker.

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Gladan

  Bildades
  2013
  Byggår

  2015

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 15
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,535000000

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Allmän information

  Brf Gladan är en förening med Sveriges största passivhus bestående av 2 huskroppar och omfattar totalt 187 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på adresserna Kellgrensgatan 10 & Warfvinges väg 18. Utöver detta har föreningen även 3 lokaler för uthyrning (Restaurang Nurres Café, förskola Pysslingen och barnbutiken Babyproffsen) samt 167 parkeringsplatser i garageplan. Huset ligger nära en av Stockholms högsta punkter, så dessa två torn syns vida omkring som en del av Stockholms silhuett. I fasaden är balkongerna anslående med räcken i mässing. I fastighetens gemensamma utrymmen finns ett avancerat säkerhetssystem med kameraövervakning, lås och larm.

  Energisnålt passivhus

  Huset är det största bostadshuset hittills i Sverige som klarar kraven för energisnåla så kallade passivhus. Det moderna uppvärmningssystemet gör att lägenheten slipper element, vilket gör det lättare att möblera. Huvudsakligen sker uppvärmningen av lägenheterna genom luftkanaler i betongen mellan våningsplanen samtidigt samt att värme återvinns i både ventilations- och avloppssystem. Även garaget värms upp genom att värmen från parkerade bilar återanvänds. Detta innebär att bostadsrättsföreningen har låga kostnader för uppvärmning.

  Övriga utrymmen

  Kommersiella lokaler

  Föreningen har tre lokaler med egna entréer i markplan. Lokalerna hyrs ut som hyresrätter: - Pysslingen förskolor - Nurres Café

  Gemensamma utrymmen

  • Städrum
  • Cykel- och barnvagnsförråd
  • Miljörum
  • De boende får en gemensam nedre gård samt en gemensam terrass på det nedre taket mellan de två tornen
  • Garage
  • Externa förråd finns att hyra mot avgift, separat kö

  TV/Internet

  Lägenheterna är anslutna till fiber via Bredbandsbolaget som är leverantör de fem första åren. Triple-play uttag finns i samtliga rum. Bredband 1000 mbits samt TV "Must carrykanaler" ingår i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 385 kr/månad (kabel-TV, Internet och kallvatten)
  Kommentar till avgiften

  Bredband från Bahnhof (1Gbit/s upp och ner), tv från Sappa (med utbudet Sappa Mera), lägenhets-värme upp till 21 grader samt kallvatten.

  Beskrivning mån.avg.

  Varje lägenhet är försedd med mätning av varmvatten och el och debiteras bostadsinnehavaren efter verklig förbrukning. El, varmvatten och värme över 21 grader debiteras efter förbrukning i efterskott på avgiftsavin. Föreningen har en gruppanslutning för elen, så respektive medlem behöver inget eget avtal för el.

  Avgiftsändringar

  Finns inga beslutade avgiftsförändringar under 2021. Föreningen har länge haft ett starkt kassaflöde och en tillräcklig kassa. Föreningens ekonomi är god och styrelsen arbetar med att lägga grund för en stabil ekonomi även framåt. Då föreningen har en god likviditet har stora extraamorteringar utöver de villkorade amorteringarna genomförts. 2016 gjordes en extra amortering om ungefär 3,4 miljoner kronor (mkr), år 2017 om 2,5 mkr och 2018 genomfördes amortering på 7,8 mkr. Beslut gällande detta fattas löpande.

  Föreningens senaste amorteringar, varav 1-1,5M är vilkorad amortering och resterande är extra amorteringar: 2018: 8,5 mkr 2019: 1 mkr 2020: 5,5 mkr

  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  223 kr/månad
  Varmvatten
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 023 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 24 okt 11:00
Ljus 3:a med milsvid utsikt över takåsarna.
Östermalm - Vasastan

Körsbärsvägen 16, 2tr

 • 60 kvm
 • 3 RoK
 • 3 059 kr/månad
 • 4 495 000 kr
Marielundsviken

Tågvägen 8B

 • 117 kvm
 • 5 RoK
 • 4 996 kr/månad
 • 2 750 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan