Hornsbergs Strand 93, 1tr

Hornsbergs Strand 93, 1tr

Kommande

Magiskt frontline och 17 kvm uteplats med kvällssol.

Välkommen till denna helt unika gavel-2:a med magisk frontline. Här kan man njuta av Mälarens glittrande vatten från alla fönster och från den generösa uteplatsen som ligger mot den upphöjda privata innergården. Denna lgh är en av få med kvällssol och externt förråd i källaren! Mycket väldisponerad med stilren interiör i gott skick och 2,60 m i tak. Öppna sociala ytor, mysigt grönmålat sovrum, genomgående mycket goda förvaringsmöjligheter och badrum med egen tvättsektion. Externt tillhörande förråd finns på entréplan. Belägen i snygg fastighet 2012 med kajläge på Hornsbergs Strand. Bra brf som äger marken och precis har sänkt avgifterna.

Direkt närhet till fina strandpromenader, badbryggor, bra restaurang och krogutbud, promenadavstånd till city och bra service i Lindhagens Galleria. Garage och flera stora cykelförråd i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Under sommarmånaderna kan du vid kajen även kliva på pendelbåten in till stan. Snart till salu!

Adress:
Hornsbergs Strand 93, 1tr, Hornsberg Strand
Yta:
53 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
1 av 9
Avgift:
1 830 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl Intresse


Dela objekt


Interiörfoton kommer inom kort.

Stora Bryggeriet 1910-tal

thumbnail_Resized_20220316_110726

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Inbjudande hall som direkt ger lägenheten ett modernt och stilrent första intryck. Här finns goda avhängningsmöjligheter för ytterplagg samt förvaring i flera garderober med överskåp.

  Lägenheten har genomgående 3-stavs ekparkett och vitmålade väggar.

  Kök

  Smakfullt kvalitetskök från Marbodal i öppen planlösning mot vardagsrummet. Förvaring bakom vita skåpluckor och goda arbetsytor på lättskötta laminatbänkar som upplyses av spotlights. Köket är utrustat med rostfria vitvaror från siemens, inbyggd induktionshäll, ugn och mikro, utdragbar fläktkåpa, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

  Vardagsrum

  Socialt vardagsrum med härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier och underbar Mälarutsikt. Här erbjuds möjlighet för flexibel möblering med både matplats, soffa och tv-möbel, kabeltvuttag finns på flera väggar. Utgång till uteplatsen.

  Uteplats

  Underbar och lummig uteplats om ca 17 kvm med sjöutsikt beläget i väst. Här kan man njuta många sommarkvällar i solen och avsluta dagen med vackra solnedgångar. Plats för soff- eller sittgupp, grill och egen plantering. Trätrall.

  Sovrum

  Riktigt mysigt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel. Förvaring finns i stor skjutdörrsgarderob. Tänk att få vakna och se Mälarens glittrande vatten varje morgon!

  Badrum

  Stilrent stort och praktiskt badrum med vitkaklade väggar och ljust klinkergolv med behaglig golvvärme. Här finns WC, handdukstork, dusch, handfat med vit kommod med spegel ovan. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare från siemens med avlastningsbänk samt dubbelt väggskåp för förvaring ovan bänken. Infällda spotlights i taket.

  Förråd

  En av få bostäder i föreningen med externt förråd som ingår i månadsavgiften. Förrådet ligger på entréplan, en halvtrappa ned i direkt anslutningfrån lägenheten.

 • Parkering

  I föreningens två garage finns 106 respektive 15 bilplatser och fem MC-platser. Månadskostnaden är från den 1 januari 2020 1992 kronor för bilplats och 996 kronor för MC-plats, och betalning sker månadsvis i förskott. För vidare information, kontakta Parkman i Sverige AB som sköter driften och är ansvarig för garageplatserna samt garagekön, på uthyrning@parkman.nu eller på telefon 08 - 734 90 00.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Välbehaget 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Hornsbergs Strand 93, 1tr

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  53 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 1 rok men är efter ombyggnad 2 rok.

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Onsdag 16 dec 2020
  Energiprestanda: 71 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Välbehaget

  Byggår

  2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1 av 9
  Inre rep.fond
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Välbehaget är en äkta bostadsrättsförening som består av 225 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 hyreslokaler. Kvarteret Välbehaget färdigställdes av Skanska och var redo för inflyttning under 2012. Föreningen omfattar adresserna:
  - Hornsbergs Strand 93,95,99
  - Elersvägen 44, 50
  - Lars Forssells Gata 31, 33
  - Sara Lidmans Gata 2, 4, 6

  El & vatten

  Föreningen har ett gemensam upphandlar avtal för el och vatten. Lägenheterna är i sin tur utrustat med undermätare som gör att varje bostad debiteras efter faktiskt förbrukning.

  Ekonomi

  Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningen sänkte avgifterna med 5 procent i januari 2016, med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017, med ytterligare 10 procent från den 1 januari 2020, samt med ytterligare 15 procent från den 1 januari 2021. Föreningen har samtidigt per den 1 februari 2021 amorterat 57 mkr på de ursprungliga lånen om 215 mkr sedan 2012. Lån/kvm är enligt senaste årsredovisningen 8458kr/kvm.

  Grönt bolån

  Huset är miljöcertifierat. De flesta banker erbjuder rabatt på bolåneräntan, så kallat grönt bolån, för boende i miljöcertifierad fastighet.

  Förvaltning

  Ekonomisk förvaltning - Fastighetsägarna Service Stockholm AB.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Huset värms upp av bergvärme i kombination av fjärrvärme vilket ger en kostnadssnål kombination. Grundvärmen sprids via tilluften och kompletteras av värme från vattenburna radiatorer vid behov. Ca 80 procent av uppvärmningen sker genom värmeåtervinning.

  Byggnaden har FTX- ventilation. Systemet är mekaniskt och fungerar så att all frånluft leds till en värmeväxlare som tar vara på värmen och värmer upp den inkommande luften.

  Övriga utrymmen

  I fastigheten finns flera barnvagns- samt cykelförråd. Gemensam innergård med bänkar med utsikt över vattnet samt lekplats för dom små. Två miljörum med källsortering.

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten med fiber med Ownit som leverantör. Varje lägenhet är ansluten med internet 1000/1000mbit/s med flera fiberuttag i lägenheterna samt trådlös router som tillhör bostaden. IP-TV med ca 16 HD-kanaler samt streamingtjänst ingår så du kan se ditt kanalutbud på annan ort. En obligatorisk avgift för tv/bredband tillkommer för detta om 200kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 830 kr/månad (värme)
  Kommentar till avgiften

  1630 exl avgift

  Beskrivning mån.avg.

  Månadsavgiften debiteras en gång per kvartal i förskott. Obligatoriskt tillägg 200 kr/månad avseende IP-TV, internet (1 000/1 000 mbits) och telefoni till bostaden från Ownit.

  Avgiftsändringar

  Januari 2021 sänktes avgiften med 15%

  Hushållsel
  130 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Varmvatten
  100 kr/månad
  Summa driftskostnader
  380 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16 A, 1 tr

 • 39 kvm
 • 1 RoK
 • 2 535 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Kontakta mäklaren för visning
Mysig 1:a med optimal planlösning.
Kungsholmen

Sankt Göransgatan 153, 3tr

 • 22.5 kvm
 • 1 RoK
 • 1 176 kr/månad
Kristineberg

Levertinsgatan 1, 1 1/2 tr

 • 35 kvm
 • 1 RoK
 • 2 423 kr/månad
 • 2 750 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan