Franzéngatan 80, vån 3

Franzéngatan 80, vån 3

Kommande

Underbar 3:a (möjlig 4:a) i högt läge med utsikt mot vattnet.

Välkomna till denna välplanerade 3:a i mycket attraktiv förening. Bostaden bjuder på en underbar utsikt mot Ulvsundasjön och från balkongen kan ni njuta av vackra solnedgångar. Ni finner här två bra sovrum, väl tilltaget badrum samt underbara ytor i kök och vardagsrum. I området finner ni flertalet förskolor, lekparker samt badmöjligheter längs strandpromenaden. I Lindhagensgallerian når ni välsorterade Ica Maxi samt apotek, systembolag och blomsterbutik mm. Inom några minuters promenad når ni tunnelbanans gröna linje i Kristineberg och blå linje vid Stadshagen

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Adress:
Franzéngatan 80, vån 3, Hornsbergs Strand - Kungsholmen
Yta:
88 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
3
Avgift:
4 214 kr/månad (värme)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Vardagsrum

  Ljuvligt vardagsrum med fantastiska sällskapsytor för hela familjen. Här finner ni plats för en rejäl soffgrupp, soffbord samt fåtölj. Även ett ordentligt matbord för 6-8 personer ryms i detta hemtrevliga vardagsrum. De generösa fönsterparitet ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Golvet är en vacker ekparkett och väggarna är målade. Från detta rum når ni även bostadens balkong mot vattnet.

  Balkong mot vattnet

  Med utsikt mot Ulvsundasjön kan ni här njuta av eftermiddags samt kvällssol och Hornsbergs Strands vackra solnedgångar. Här ryms en loungemöbel eller bord och stolar för den som önskar. Njut av sena kvällar och vackra solnedgångar med vänner och familj. Balkongen vetter mot den lugna innergården i högt och fritt läge. Gott om plats för en grill.

  Kök

  Välplanerat kök med gott om förvaring bakom vita luckor. Ovan den mörkgrå bänkskivan finner ni ett ljusgrått stilfull kakel. Fullt utrustat med dubbla kyl/frys, integrerad mikrovågsugn, induktionshäll, varmluftsugn, avfallskvarn samt diskmaskin. En praktisk köksö ger extra förvaring samt gott om arbetsyta.

  Master bedroom

  Rogivande sovrum i högt läge. Här finner ni plats för en dubbelsäng samt sängbord. Sovrummet är även utrustat med en generös garderobsvägg. Väggarna är vita och golvet en vacker ekparkett. Stora fönsterpartier ger även detta rum ett behagligt ljus.

  Sovrum 2

  Perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns alla möjligheter. Rymmer med fördel en större säng samt skrivbord. Från detta rum når ni bostadens andra balkong.

  Balkong mot gatan

  Här kan ni njuta av en kopp kaffe i förmiddagssolen. Plats för stolar och plantering för blommor.

  Badrum

  Stort och rymligt badrum stilfullt inrett. Som golv finner ni en mellangrå klinkerplatta och på väggarna ett vitt kakel. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod samt spegel. Ovan tvättmaskin och torktumlare finner ni en praktisk bänk samt överskåp för extra förvaring. Badrummet är även utrustat med golvvärme samt infällda spotlights i taket samt handdukstork.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Här finner ni fem garderober som bjuder på gott om förvaring.

  Förråd

  Praktiskt förråd om ca 5 kvm som är lätt att inreda

 • Parkering

  Boendeparkering Du som är registrerad ägare till ett fordon och är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera inom ditt område till en förmånlig boendetaxa.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Jublet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  414

  Lgh.nmr. LM

  1302

  Adress

  Franzéngatan 80, vån 3

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs Strand - Kungsholmen

  Boarea
  88 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 17 mar 2016

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Jublet

  Byggår

  2012

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  3
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,43000

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Jublet uppfördes under 2011-2013. Föreningen omfattar adresserna Lindhagensgatan 141-149, Franzéngatan 72-82, Hornsbergs Strand 83-89 samt Lars Forsells gata 26-36. I föreningen finns det totalt 240 lägenheter, 9 lokaler(samtliga uthyrda) samt garage.

  Gemensamhetsutrymmen

  -Cykelrum
  -Barnvagnsrum/rullstolsrum
  -Grönskande innergård med uteplatser samt lekplats
  -Miljörum för källsortering och återvinning

  Förvaltning

  Ekonomiskförvaltning - Storholmen förvaltning

  TV- och internetanslutning

  Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 250/250 Mbps. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift. Föreningen har IP-TV från OWNIT. En obligatorisk kostnad om 180kr/mån debiteras utöver månadsavgiften.

  El & Vatten

  Föreningen har ett avtal för el och vatten för samtliga lägenheter och respektive lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning. Debitering sker i efterhand och avräknas mot verklig förbrukning.

  Ekonomi

  Föreningens ekonomi är god och månadsavgifterna som legat helt still sedan föreningen bildades sänktes med 15 % från och med 2020-04-01.

  Uppvärmning

  Husets uppvärmning sker med fjärrvärme och bergvärme och ingår i månadsavgiften.

  Ventilation

  FTX-ventilation med värmeväxling.

  Parkering

  I föreningens garage finns 126 bilplatser och 4 mc-platser. Till dessa är det separat kö. En bilplats kostar f.n. 1 953 kr/månad. Det finns 6 laddstationer för elbil och föreningen planerar att utöka dess inom en snar framtid. Boendeparkering på gatan finns att tillgå. Registrering för detta kan ni göra på Stockholms stads hemsida.

  Övrigt

  Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet tas ut av pantsättaren.
  Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet tas ut av köparen. Juridisk person accepteras ej.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Energibehovet i Västermalmsstrand kommer vara betydligt lägre än i de flesta andra nybyggda hus. Detta tack vare att huset har mekanisk till- och frånluftsventilation med mycket hög återvinningsgrad, energieffektiva fönster, ett tätt och extra välisolerat klimatskal.

  Övriga utrymmen

  Hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler: Wasa Entreprenad
  Stockholm Heart Center
  Städgiganten i Stockholm AB - 10% rabatt på alla tjänster för Brf. Jublets medlemmar
  Taperian
  Bullar & Bröd
  Subway
  Beirut Bistro
  Café Strand Latino

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 214 kr/månad (värme)
  Kommentar till avgiften

  Obl. tillägg för bredband/IP-TV, 180kr/mån. El och vatten debiteras efter faktisk förbrukning.

  Hushållsel
  280 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Vatten
  220 kr/månad
  Summa driftskostnader
  650 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Budgivning pågår
Hornsberg Strand

Kellgrensgatan 10

 • 53 kvm
 • 2 RoK
 • 3 438 kr/månad
 • 4 350 000 kr
Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Lustgårdsgatan 3, 4tr

 • 75 kvm
 • 3 RoK
 • 3 830 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan