Franzéngatan 49

Franzéngatan 49

Kommande
Adress:
Franzéngatan 49, Hornsbergs Strand
Yta:
109.5 kvm
Rum:
4 RoK
Trappor:
1

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med praktisk förvaring i garderob. Strax innanför dörren är golvet belagt med praktiskt och tåligt klinker. Gott om plats för ytterkläder och skor. I hallen finns också ett städskåp.

  Kök

  Välplanerat och stilfullt kök med plats för köksö. Bakom de vita luckorna erbjuds generös förvaring i flertalet skåp från Marbodal. Utrustat med integrerad diskmaskin, fullstor kylskåp och frys samt ugn, mikrovågsugn och induktionshäll. Ovan bänkskivan sitter en ljus glasskiva. Öppen planlösning mot vardagsrummet som inbjuder till socialt umgänge.

  Vardagsrum

  Öppna och generösa ytor som med fördel rymmer en ordentlig soffa samt bord och TV-möbel. Här kan ni njuta av ett ljust och rymligt rum med fantastiska fönsterpartier. Plats för ett ordentligt matbord för 6-10 personer.

  Badrum 1

  Stort och rymligt badrum. Fullt utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk bänk ovan och vägghängda skåp för handdukar och linne. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet med mörkgrått klinker. Golvvärme och handdukstork.

  Uteplats

  Underbar uteplats om ca 20 kvm. Här får ni utan problem plats med matbord för 4-6 personer samt en ordentlig loungemöbel. Sol från förmiddag till eftermiddag.

  Master bedroom

  Används idag som master bedroom. Plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats för den som önskar. Rummet vetter mot föreningens lugna innergård.

  Klädkammare

  Strax intill sovrum och badrum finner ni en lyxig walk in closet med gott om plats för kläder och skor.

  Sovrum 2

  Vetter likt det första sovrummet mot den lugna innergården Plats för skrivbord samt bredare säng. Perfekt som gästrum, barnrum eller kontor. Används idag som allrum.

  Sovrum 3

  Även detta rum ligger mot innergården och används idag som barnrum. Stort och rymligt och man kan enkelt rymma två barnsängar för de som vill dela rum.

  Badrum 2

  Helkaklat badrum som nås från hallen och är utrustat med såväl wc som dusch, handfat med spegelskåp. Golvvärme och handdukstork

  Till bostaden hör ett vindsförråd ca 3 kvm samt ett källarförråd ca 4 kvm.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress

  Franzéngatan 49

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Distrikt

  Kungsholmen

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  109.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Energiprestanda: 87 kWh/m2
  Energiklass: C

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Hänryckningen org. nr716419-1434

  Byggår

  2011

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  1
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Välkommen till Brf Hänryckningen.
  Föreningen äger och förvaltar fastigheten Hänryckningen 1 med adress Franzéngatan 43-51, Pär Lagerkvists gata 14-20 och Harry Martinsons gata 3. Föreningen består av 59 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätt

  I fastigheten finns flera gemensamma lokaler.
  -Garage
  -Tvättstuga
  -Styrelserum
  -Soprum
  -Tre cykelrum
  -Fyra barnvagnsrum

  Utförda renoveringar

  2017 - Obligatorisk ventilationskontroll
  2019 - Rensning av avloppstammar
  2020 - Målning av cykel- och barnvagnsrum
  2020 - OVK
  2020 - Rensning av ventilationskanaler

  Planerade renoveringar

  2022-2023 Målning av trapphus

  TV/Internet

  Bredband levereras genom Ownit och kabel-TV basutbud via Comhem. Ingår i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Avgiftsändringar

  Ingen avgiftshöjning är planerad.

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  190 kr/månad
  Summa driftskostnader
  440 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans blå linje (Stadshagen) och gröna (Kristineberg) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar så som 50, 56, 59 tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg

 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 24 okt 11:00
Ljus 3:a med milsvid utsikt över takåsarna.
Östermalm - Vasastan

Körsbärsvägen 16, 2tr

 • 60 kvm
 • 3 RoK
 • 3 059 kr/månad
 • 4 495 000 kr
Budgivning pågår
Nästa visning: Söndag 24 okt 13:30
Toppfräsch & välplanerad. Låg avgift.
Kungsholmen - Fridhemsplan

Alströmergatan 32 E

 • 17 kvm
 • 1 RoK
 • 1 000 kr/månad
 • 1 995 000 kr
Bergfoten/Hanviken - Tyresö

Basilikagränd 39

 • 124 kvm
 • 5 RoK
 • 4 999 kr/månad
 • 5 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan