Franzéngatan 40, vån 6

Franzéngatan 40, vån 6

Kommande

Lugnt gårdsläge och balkong högst upp i väst.

Underbar 2:a som är perfekt planerad och inger direkt trivsel. Väl använda ytor som tillsammans med det höga läget mot gården och snyggt målade väggar i grön kulör i masterbed, skapar både inspiration och frid. På balkongen kan man njuta i solen från eftermiddag till kväll. Stort badrum med komfortvärme och egen tvättsektion med tvättmaskin. Genomgående bra förvaring med bl a stor skjutdörrsgarderob i hallen samt ett rymligt externt förråd. Stabil och trevlig brf med god ekonomi samt garage. Utanför porten finns badbryggor, fina strandpromenader och stort restaurangutbud samt stenkast till Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil.

Välkommen att boka visning!

Adress:
Franzéngatan 40, vån 6, Hornsbergs strand
Yta:
54 kvm
Rum:
2 RoK
Trappor:
6 av 7
Avgift:
2 953 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Rymlig och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor i stor skjutdörsgarderob. Städskåp. Ingång via säkerhetsdörr.

  Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkettgolv.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och gör lägenheten till en social miljö att samla vänner i. Här ryms matplats, soffa, soffbord, tv-bänk men också mindre arbetsplats.

  Kök

  Stilrent vitt kök med gott om förvaring svart bänkskiva av sten. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys och diskmaskin, inbyggnads ugn samt micro, spishäll och svart ho med matchande blandare.

  Badrum

  Ljust och fräscht badrum med vitt kakel längst väggarna och grått klinkergolv med komfortvärme. Badrummet är utrustat med dusch (plats för badkar finns), wc, handfat med vit kommod och vägghängt spegelskåp. vit arbetsbänk ovan tvättmaskin. Över arbetsyta hänger vägghängda skåp med gott om förvaring.

  Masterbed

  Ett rogivande sovrum med snygg grön färg på väggarna, mot innergården. Här ryms en rejäl säng med sängbord på var sida. Gott om plats för barnsäng, garderober eller skrivbord. Utgång till balkongen.

  Balkong

  Underbar och rymlig balkong i fritt läge mot den fina innergården med sol från eftermiddag och kväll. Här finns plats för soffgrupp, grill och egen plantering.

 • Parkering

  Föreningens disponerar över 92 garageplatser samt 7 MC- platser. Dessa förvaltas av Fastum och en kölista finns upprättad. Priser i garaget: små platser, 1400kr, medium plats, 1650kr, stor plats, 1850kr och MC plats, 313kr.

  Det finns möjlighet att komplettera den befintliga p-platsen med en el-laddbox. Engångsavgift installation/aktivering laddbox: 2 000 kr och tillkommande månadsavgift laddbox: 200 kr. Förbrukningsavgift per kWh el: 1,50 kr.

  För mantalsskrivna i området kan man även ansöka om boendeparkering via Stockholm Stad.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  7092

  Lgh.nmr. LM

  1502

  Adress

  Franzéngatan 40, vån 6

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockoholm

  Område

  Hornsbergs strand

  Boarea
  54 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 25 jun 2020
  Energiprestanda: 82 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Bildades
  2007
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,005050

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt. Föreningen disponerar även över 105 st garageplatser samt 7 st MC-platser. Föreningens adresser är: - Hornsbergs Strand 43-59 - Franzéngatan 34-40 - Eyvind Johnsons gata 7

  Ekonomi

  Föreningen har amorterat ned sina lån med ca 2,5 miljoner per år sedan starten. Under 2022 har de hittills amorterat 2,4 mkr.

  Utförda renoveringar

  2021 - Soprummet har rustats upp.

  Planerade renoveringar

  Föreningens underhållsplan löper under 20år och det finns inga större renoveringsbehov de närmsta åren.

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen - Innergård: Föreningens medlemmar har möjlighet att nyttja den lummiga innergården. Gården är en gemensamhetsanläggning som Brf Poeten samt Brf Lycksaligheten förvaltar tillsammans. - Cykel/Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn och cyklar finns i entréplan. - Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet för 500 kr/dygn. - Tvättstuga: Bokas via föreningens hemsida - Styrelserum

  TV/Internet

  Lägenheterna är anslutna med TriplePlay via Telia för anslutning till tv, bredband och ip-telefoni. I månadsavgiften ingår 250 mbit/s bredband samt ett grundutbud av tv kanaler. Samtalskostnader för ip-telefoni tillkommer.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 953 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Kommentar till avgiften

  Telia bredband 250 mbits ochTelia TV paket lagom.

  Avgiftsändringar

  Föreningens ekonomi är mycket god. Avgiften har varit oförändrad sedan inflytt och styrelsen ser heller inga behov att förändra avgiften inför 2023.

  Överlåtelseavgift
  1 208 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16 A, 1 tr

 • 39 kvm
 • 1 RoK
 • 2 535 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 23, vån 8

 • 43.5 kvm
 • 2,5 RoK
 • 3 133 kr/månad
 • 3 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan