Eyvind Johnsons gata 7, 6tr

Eyvind Johnsons gata 7, 6tr

Generös takhöjd & balkong mot gård i väst.

Unik 3:a (möjlig mini-4:a) med högt läge som tillsammans med den generösa takhöjd om 2,80 m och genomgående planlösningen sprider en rofylld känsla i varje rum. Här erbjuds sjöglimt från vardagsrum och kök, sociala och luftiga ytor för hela familjen, stora fönsterpartier vilket ger ett fint ljusinsläpp och möjlighet att dela på ett rum för att skapa ytterligare sovrum eller tex kontor. Bra förvaring med både klädkammare mellan sovrummen, flera garderober samt tillhörande förråd i källaren. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och nyslipad ekparkett. Stort badrum med egen tvättsektion. Belägen i populär brf med stark ekonomi och som äger marken. Familjärt och bekvämt boende med stort restaurangutbud, badplatser, Lindhagens galleria med Ica Maxi, gym, systembolaget mm. Garage i källarplan samt nära till T-bana, bussar och E4:an för den som kör bil. Riktigt tilltalande bostad invid Mälaren och Hornsbergs Strands vackra strandpromenader.

Adress:
Eyvind Johnsons gata 7, 6tr, Hornsberg Strand
Yta:
92 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
6 av 7
Avgift:
4 265 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Välkommen till denna mycket fina 3-rummare med sjöglimt och kajläge på Hornsbergs Strand. Lägenheten är i mycket gott skick, fönster i 2 väderstreck och har gott om förvaringsmöjligheter. Parkettgolven är nyligen slipade och mattlackade (kök, hall och vardagsrum) som tillsammans med de målade väggar i ljusgrå kulör ger ett ljust och modernt intryck.

  Hall

  Välkomnande och rymlig hall genom säkerhetsdörr med ett stilrent och praktiskt klinkergolv i grått som övergår i den enhetliga parketten samt vitmålade väggar. Plats finns för avhängning av ytterkläder och skor. Bra förvaring i garderob med överskåp.

  Vardagsrum

  Stort och rymligt rum med Mälaren utanför fönstret. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, mediaförvaring och bokhyllor. Stora fönsterpartier ger rummet ett fantastiskt ljusinsläpp. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar. Gråmålade väggar och bra lekytor för barnen.

  Kök

  Stilrent och rymligt Marbodalkök med bra förvaring bakom vita släta skåpsluckor samt goda arbetsytor på bänkskivorna i mörk laminat med vitt kakel och belysning ovan. Full maskinell utrustning med integrerad kyl&frys och diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, spishäll och spisfläkt. Matplats med utrymme för större sällskap. Fint burspråk med utsikt mot Mälarens glittrande vatten.

  Badrum

  Rymligt badrum med vitkaklade väggar och ett grått stilrent klinkergolv med reglerbar golvvärme. Vägghängd wc, badkar, vit kommod med upplyst spegel ovan, tvättmaskin och torktumlare från Siemens med en praktisk arbetsbänk och skåp för förvaring ovan. Handdukstork.

  Master bedroom

  Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och arbetsplats. Fin ljusgrå tapet. Utgång till balkong.

  Balkong

  Underbar balkong med fritt läge mot föreningens vackra innergård. Här erbjuds gott om plats för bord, stolar och grill. Perfekt läge i väst med eftermiddagssol.

  Klädkammare

  Rymlig klädkammare med plats för mycket förvaring.

  Sovrum 2

  Rymligt sovrum med plats för säng, sängbord, skrivbord. Fin ljusgrå tapet. Rummet går att dela av för att skapa 2 rum.

 • Parkering

  Föreningens disponerar över 105 garageplatser samt 7 MC- platser. Dessa förvaltas av Fastum i Smartpark. Det finns inte bilplats ledig, en kölista finns upprättad (april 2021). Priser i garaget: små platser, 1400kr, medium plats, 1650kr, stor plats, 1850kr och MC plats, 313kr. Tillval med laddstation för elbil kan göras på samtliga platser i garaget.

  För mantalsskrivna i området kan man även ansöka om boendeparkering via Stockholm Stad. Kostnaden för detta är 900 kr/mån och du kan då parkera över hela Kungsholmen. Annars är gatuparkering avgiftsbelagt vardagar mellan 09-17, övrig tid avgiftsfritt.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Lycksaligheten 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  5091

  Adress

  Eyvind Johnsons gata 7, 6tr

  Postnummer
  112 16
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsberg Strand

  Boarea
  92 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 25 jun 2020
  Energiprestanda: 82 kWh/m2
  Energiklass: D

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Poeten

  Bildades
  2007
  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  6 av 7
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,007300

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsrättsförening Poeten färdigställdes av JM under 2010 och är ett flerbostadshus i 7 våningar och omfattar 146 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 st lokaler med hyresrätt. Föreningen disponerar även över 105 st garageplatser samt 7 st MC-platser.

  Föreningens adresser är: - Hornsbergs Strand 43-59 - Franzéngatan 34-40 - Eyvind Johnsons gata 7

  Planerade renoveringar

  Eftersom att huset är relativt nytt är inge renoveringar planerade. Men den engagerade styrelsen håller ständigt utkik efter kloka investeringar i minskad energiförbrukning och för att hålla huset i topp skick.

  Övriga utrymmen

  Gemensamma utrymmen - Innergård: Den lummiga innergården som är mycket uppskattad av de boende. - Cykelrum: Det finns flertalet cykelrum i föreningen - Barnvagnsförråd: Förvaring för barnvagn finns i entréplan. - Gästlägenhet: Boende i föreningen har möjlighet att boka en gästlägenhet för 500 kr/dygn inkl garageplats. - Tvättstuga - Styrelserum

  Hyresgäster i kommersiella lokaler - Resturang, Esuki Sushi - Resturang, bankomat - Resturang, Cok - Resturang, Lilys Burger - Närbutik, Direkten - Resturang, Ho´s Bakficka - Skomakeri, Franzen Kemtvätt & skrädderi - Friskvård, Heman Naprapater

  TV/Internet

  Lägenheterna är anslutna med TriplePlay via Telia för anslutning till tv, bredband och ip-telefoni. I månadsavgiften ingår 250/100 mbit/s bredband samt ett grundutbud av tv kanaler. Samtalskostnader för ip-telefoni tillkommer.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 265 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Telia bredband 250 mbits ochTelia TV paket lagom. Föreningen har en gemensamt tecknad tilläggsförsäkring som gäller samtliga medlemmar.

  Avgiftsändringar

  Föreningens ekonomi är mycket god och ingen avgiftsförändring är beslutad. Avgiften har varit oförändrad sedan inflytt.

  Överlåtelseavgift
  1 190 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Här bor du nära badbryggor intill vackra Ulvsundasjön. Längs Hornsbergs Strand kan ni njuta av trevliga promenader och närheten till Fridhemsplan och Vasastan. I området finner ni flertalet trendiga restauranger, glassbarer samt bagerier. Om kvällen kan ni njuta av en oslagbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad. I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker för de små. Lindhagens Galleria bjuder på all tänkbar service i form av Apotek, systembolag, frisör, kemtvätt, blomsterbutik samt välsorterade Ica Maxi.

  Kommunikationerna i området är generösa med tunnelbanans gröna (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) tar er till T-centralen på endast några minuter. Samt flertalet bussar som tar er genom staden. Med bil når du Essingeleden snabbt och enkelt via påfarten Hornsberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hornbergs Strand

Pär Lagerkvists gata 26, vån 6

 • 74 kvm
 • 3 RoK
 • 3 428 kr/månad
Hornsbergs strand

Kellgrensgatan 14, vån 5

 • 84 kvm
 • 3 RoK
 • 4 118 kr/månad
Hörningsnäs - Huddinge

Groths väg 29

 • 51.5 kvm
 • 2 RoK
 • 3 137 kr/månad
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan