Broddgränd 31

Broddgränd 31

Kommande

Renoverad insynsskyddad lägenhet med egen uthyrningsdel

Adress:
Broddgränd 31, Västertorp
Yta:
75.5 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
1 av 2
Avgift:
3 778 kr/månad

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Insynsskyddad boende med hög standard och egen uthyrningsdel!

Uthyrningsdel

Uthyrningsdel

Badrum uthyrningsdel

Planlösning

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående ljusa väggar, och härliga ljusa parkettgolv i kombination med moderna detaljer.

  Vardagsrum

  Via glasad dörr stiger man in i vardagsrummet. Här finns plats för större soffgrupp, matbord, bokhyllor och annat möblemang utifrån eget tycke. Det trevliga ljusa parkettgolvet löper vidare från hallen in i vardagsrummet samt de ljusa väggarna. Charmigt burspråk och stora fönsterpartier som ger ett fint ljus till rummet och härifrån når man den trevliga balkongen. Utanför fönsterna har man endast grönska och ostörd natur, vilket ger ett fint samspel med naturen- och ingen insyn. Stora fönsterpartier skapar ett härligt dagsljus och rymd i kombination med den generösa takhöjden.

  Balkong

  Balkongen ligger i privat och soligt läge utan direkt insyn med utsikt över grönska. Här har du möjlighet att avnjuta solen med trevlig utsikt mot grönska med plats för bord och stolar samt växter.

  Kök

  Modernt kök i vitt med bänkskiva i mörkt trä och vitt kakel. Köket är rustat med vitvarorbeståande av kyl/frys, induktionshäll, varmluftsugn, mikro samt integrerad diskmaskin. Rostfri köksfläkt och härlig moderna diskho. Praktiska uttag under överskåp samt extra belysning. Goda förvaringsmöjligheter i fina över och underskåp med modernt utformade luckor. I köket finns även plats för matbord.

  Inre hall

  Större inre hall med inbyggd städskåp. Här finns även plats för annan förvaring. Access till bostadens samtliga rum som bostadens ena badrum, sovrum, vardagsrum, kök, hall, samt till uthyrningsdelen.

  Hall

  Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Snyggt och praktiskt mörkt klinkergolv med golvvärme i hall som övergår i det genomgående parkettgolvet.

  Sovrum

  Bostadens huvudsovrum har en stor skjutdörrs garderob med spegeldörrar och i övrigt god plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fönster mot entrésidan.

  Badrum

  Fantastisk ljust och modernt badrum med vit kakel och mörk klinker. Här har du golvvärme som ger det lille extra på en kall morgon. Det finns egen tvättmaskin, vädringsfönster, duschväggar med överhängd dusch, toalett, handdukstork, handfat med underskåp och ett överskåp med ljus och spegel.

  Uthyrningsdel/extra sovrum

  Här hittar du ett generöst rum med otroligt många möjligheter. Utnyttja rummet som ett gästrum, kontor, eller varför inte uthyrningsdel? Rummet har tillgång till en egen hall och badrum, med egen ingång från trapphuset kan man hyra ut ostörd och med möjlighet för en fin extra inkomst. Det finns möjlighet att sätta in ett litet pentry i rummet om man skulle vilja det, vilket skulle göra rummet till en riktig mini etta. Stort fönster med utsikt mot grönska.

  Badrum

  Bostadens andra badrum, som du hittar i uthyrningsdelen, har praktisk mörkt klinkergolv och vitt kakel på väggar. Här har du också härlig golvvärme, toalett, dusch, handfat med underskåp och överskåp med spegel och ljus.

  Varmt välkomna till denna fantastiska lägenheten!

 • Parkering

  Föreningen äger flertalet bilplatser, 45 st platser i garage och 49 st p-platser utomhus. Styrelsen har en kölista till respektive. Du tecknar ett separat kontrakt med föreningen för garageplats. P-plasterna är belägna vid Puckgränd och Broddgränd. Garagen ligger öster om Puckgränd och mellan Broddgränd och Puckgränd. Hyran för dessa ligger på 325 kronor per månad för garage och 200kr per månad för p-plats. Kontakt tas med föreningens styrelse beträffande kölista och kostnader: brf.vastertorp@gmail.com. Goda parkeringsmöjligheter finns även på närliggande Västertorpsvägen.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  1001

  Adress

  Broddgränd 31

  Postnummer
  129 46
  Postort

  Hägersten

  Distrikt

  Hägersten

  Område

  Västertorp

  Boarea
  75.5 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Torsdag 28 nov 2019
  Energiprestanda: 149 kWh/m2
  Energiklass: E

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västertorp

  Bildades
  1952
  Byggår

  1950

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 2
  Inre rep.fond
  Inre reparationsfond saknas
  Andelstal

  0,4903

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm bildades 1952. Husen byggdes 1950-51 med 8 st. låghus i 2 respektive 3 våningar med källare. Föreningen innefattar och förvaltar fastigheterna Brodden, Isbanan, Hockeyspelare, Hockeyklubban, Isvaken, Bandylaget, Benskyddet, Knäskyddet och Pucken. Dessa åtta bostadshus innehåller 238 lägenheter och 14 lokaler, samt 45 st garageplatser och 51 st parkeringsplatser. Den totala bostadsytan uppgår till 15 472 kvm och den totala, uthyrda, lokalytan uppgår till 1217 kvm.

  Det finns två tvättstugor på Broddgränd (nr 13 och 31) och en på Puckgränd (nr 25). Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Till varje tvättstuga hör även mangel- och läggningsrum samt torkrum.

  Till varje lägenhet hör två källarutrymmen. Den ena är av modell större. Den andra är en så kallar matkällare, ett litet utrymme med några hyllor.

  Föreningen har två lekplatser för barn.

  Den ekonomiska förvaltningen sköts på uppdrag genom Reconomi redovisning och förvaltning, och den tekniska förvaltningen genom styrelsen samt extern fastighetsskötare.

  För mer information om föreningen och dess verksamhet: se, brf Årsredovisning. Se även föreningens hemsida för mer information: www.brfvastertorp.se

  Föreningen bildades 1952 som en HSB- förening. Föreningen har välskötta byggnader och välskött omgivning. Ekonomin får bedömas som stabil och mycket god.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning: Fjärrvärme Typ av ventilation: Självdrag

  Utförda renoveringar

  1993-1994: Utfördes en större renovering av föreningens fastigheter. Fastigheterna har försetts med nya yttertak inklusive plåtbeslag, hängrännor, säkerhetsräcken, bärande konstruktioner och undertäckning. De tidigare enkupiga takteglet har bytts ut mot betongpannor. På balkongerna har över- och kantbetong bilats bort och defekt armering har bytts ut. Nya aluminiumräcken och nya skärmar har monterats. Fönster, fönsterdörrar och entrépartier har målats. VA-anläggningen, dvs rörledningar för vatten- och avloppsförsörjning i kök och badrum har ersatts med nya. Samtliga badrum är upprustade till gällande normer för våtrum 2000: Installering fjärrvärme 2002-2004: Utvändig fönstermålning i samtliga lägenheter 2014: Installering av treglasfönster, stamspolning och bytt VVC-ventiler 2015: Ny asfalt på gångbanorna samt installerats nya portar och källardörrar 2018-2019: Renovering av torkrum i samtliga tvättstugor samt utrustningen i dessa (avfuktare samt fläkt) och utvändig fönstermålning 2020: Byte av dag- och spillvattenledningar, av Jörgensens Rör AB 2021: Balkongerna ses över pga sprickor

  Planerade renoveringar

  Inga större renoveringar planerade (kontrollerat 2022-05-10).

  Övriga utrymmen

  Till varje lägenhet hör två i grund källarutrymmen. Det ena är en så kallad matkällare, ett mindre utrymme med några hyllor. Det andra utrymmet är något större. I samma trappuppgång hittar du tvättstugan. Cyklar ställs inomhus i något av föreningens cykelrum.

  Det finns en mycket populär föreningslokal i källaren vid Broddgränd 25 (Mysingen), ingång från gaveln. Den är ca 150 kvm stor med ett pentry, några stora rum och ett övernattningsrum. Lokalen kan hyras för fest, möten och övernattning. Festlokalen hyrs till en kostnad av 300 kronor. Detsamma gäller övernattningsdelen.

  Bra möjlighet till sophantering via flertalet soprum och grovsophantering.

  TV/Internet

  I månadsavgiften ingår basutbudet på TV från Comhem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband via fiber 1000 Mbit/s med Ownit fram tills 2024-01-01, nytt beslut tas därefter. Fiber finns i huset, för att det ska kunna komma i bruk behöver en dosa installeras i lägenheten (kostnad ca 1 000 kr). Säljarna nyttjar idag internet via ComHem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 778 kr/månad
  Beskrivning mån.avg.

  I avgiften ingår fiber 1000 Mbit/s fram tills 2024-01-01, nytt beslut tas därefter. En dosa behöver installeras i lägenheten för att fibern ska komma i bruk (kostnad ca 1 000 kr).

  Avgiftsändringar

  Inga planerade avgiftsförändringar enligt ordförande (kontrollerat 2022-05-10).

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  97 kr/månad
  Summa driftskostnader
  347 kr/månad
  Personer i hushållet
  2

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Allmänt om området: Lugnt område med närhet till både grönområden och kommunikationer. Service återfinns i Västertorps centrum i form av livsmedelsbutiker, apotek, restauranger, pizzerior, bank, m.m. Ytterligare service finner man t.ex. i Liljeholmsgallerian som är ett stort shoppingcenter med ca 90 butiker, systembolag, apotek, affärer och restauranger.

  Inte långt bort ligger Västertorpshallen, en sim- och idrottshall som drivs av idrottsförvaltningen. Vid Personnevägen, i grönområdet upp mot Hägerstensåsen, finns Hägerstensbadet med utomhusbassäng och Stockholms bangolf.

  I närheten återfinns parkleken Lugnet som är en väldigt populär och mysig park med plats för lek, picknick och promenader. Här finns bland annat en basketplan, fotbollsplan med konstgräs, linbana, gungor, klätterställningar, rutschbanor, plaskdamm med brygga, liten isbana på vintern, skateboardramp, odlingar, kompost samt en inhägnad barnhage med låsmöjlighet.

  Både skola och förskola finns i området.

  Närmaste tunnelbanestation är Västertorp som ligger ett par minuters gångväg bort. Även Hägerstensåsens tunnelbanestation finns inom kortare promenad. Med bil tar man sig enkelt ut på E4:an och snabbt in till City.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2019 utbetalar Hemnet Service HNS AB en administrationsersättning till mäklarkontoret, baserad på 50% av annonskostnaden (exklusive moms).

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 9 okt 12:45
Gavel 4:a med bästa solläge och inglasad balkong.

Warfvinges väg 18, vån 4

 • 88 kvm
 • 4 RoK
 • 4 981 kr/månad
 • 6 995 000 kr
Hornsbergs Stand

Warfvinges väg 7, vån 6 av 6

 • 68 kvm
 • 3 RoK
 • 3 576 kr/månad
 • 5 700 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan