Atterbomsvägen 60, 5tr

Högst upp med Mälarutsikt.

Högst upp med utsikt över Mälarens glittrande vatten finner ni denna mysiga 1,5a (mini-2:a) om 47 kvm. Fina ytskickt och solig balkong i väst med utsikt över Mälaren och park. Lägenheten har ett vackert fiskbensgolv i original samt stambytt kök och badrum. Här bor man tryggt i skuldfri och likvid förening med låg avgift intill Fredhälls underbara klippbad. Tillgång till takterrass med många soltimmar och träningsutrustning i källaren. Nära till Kristinebergs tunnelbanestation och buss utanför porten. Välkommen!

Pris:
3 775 000 kr (Accepterat pris)
 • Bud: 3 750 000 kr (Högsta bud)
  Bud Budgivare Status Tid
  3 750 000 kr 3 Aktiv tis 22 maj 12:48
  3 730 000 kr 1 Aktiv mån 21 maj 17:06
  3 720 000 kr 2 Stannat mån 21 maj 13:50
  3 700 000 kr 1 Aktiv sön 20 maj 17:35
Adress:
Atterbomsvägen 60, 5tr, Fredhäll - Kungsholmen
Yta:
47.0 kvm
Rum:
1,5 RoK
Trappor:
5 av 5
Avgift:
2 189 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Utsikt över Mälarens glittrande vatten.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Förenings underbara takterrass.

Förenings underbara takterrass.

Förenings underbara takterrass.

Beläget invid grön park med stig ner till vattnet med klippbad.

Klippbad.

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Fantastisk mini-2:a med trivsamt, lugnt bra läge upp i huset intill Mälaren. Genomgående bra skick med vit målade väggar, tidstypiska och vackra funkisdetaljer, fina golv och ca 2,7 m i tak.

  Hall

  En entré som gör intryck – inbjudande, ljus och rymlig med tidsenlig hatthylla och krokar samt vitmålat trägolv på golvet. Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig hall där gott om såväl utrymme som förvaring finns.

  Kök

  Öppet och luftigt där kök och vardagsrum samsas. Bänkskiva och barbänk i trä, vitt kakel och vita köksluckor. Köket är fullt maskinellt utrustat med rostfria vitvaror; ugn med gasolhäll, köksfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. På golvet ligger ett snyggt trägolv och vitmålade väggar.

  Vardagsrum

  Ett ljust vardagsrum med ett fantastiskt fiskbensgolv i original. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, mediadel och matsalsgrupp för större sällskap. Utgång till balkongen.

  Balkong

  Underbar och lugnt placerad balkong som vetter mot lummig grönska och utsikt över Mälarens glittrande vatten.

  Sovdel

  Mysig separat sovdel med utrymme för säng och klädförvaring med anslutande klädkammare - separerat från de sociala ytorna. På golvet ligger ett vitmålat trägolv och väggarna är vitmålade.

  Klädkammare

  Rymlig garderob/klädkammare bekvämt beläget i sovrummet.

  Badrum

  Smakfullt renoverat badrum. På golvet ligger ett snyggt marockanskt klinker med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt (överkaklat med tätskikt som ligger under i det kaklet som las under stambytet). Badrummet är utrustat med ett fint handfat med lång spegelvägg ovan, inbyggt mindre badkar med takdusch, wc, handdukstork samt vägghyllor i trä.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Älgskyttarne 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  26

  Adress

  Atterbomsvägen 60, 5tr

  Postnummer
  112 57
  Postort

  Stockholm

  Område

  Fredhäll - Kungsholmen

  Boarea
  Ca ~47.0 kvm
  Boarea enligt

  Mätning

  Boareabeskrivning

  Enligt lägenhetsregister: 46 kvm.

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Antal rum
  1,5
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Fredag 29 maj 2009
  Energiprestanda: 217 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Älgskyttarne 1

  Byggår

  1936

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  5 av 5
  Inre rep.fond
  Andelstal avgift

  3,1790%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Trivsam förening med 29 bostadsrätter, 2 hyresrätter och bostadsrättslokal (läkarpraktik) beläget intill Fredhälls fantastiska klippbad. Föreningen förvärvade fastigheten 1996 och finns på Atterbomsvägen 60 och 60A.

  GEMENSAMMA UTRYMMEN

  Som boende i föreningen har du tillgång till vindsförråd, 2 tvättstugor (1 på vinden och 1 på bv som nu byggs om), motionsrum och cykel-/barnvagnsrum. Du har även tillgång till gemensam takterrass där man till sommaren ställer fram utemöbler, blommor och grönsaksplanteringar.

  Gjorda renoveringar

  1996 - Stammar till kök och badrum bytta
  2006 - Balkonger renoverade
  2007 - Tvättstugor renoverade
  2010 - Fönster renoverade i hela fastigheten
  2013 - Elstigare utbytta
  2016 - Godkänd OVK
  2018 - Nya lägenhetsdörrar

  Pågående renoveringar

  Renovering av den nedre tvättstugan och flytt av all tvättkapacitet från vinden dit (finansierat).

  P-Plats

  Parkering på gatan, inget garage.

  Ekonomi

  Skuldfri förening med 4 milj sek likvida medel. Inga kommande avgiftshöjningar. 2 (ca 48 m2 och 47 m2) hyresrätter kvar – dold tillgång.

  TV/Internet

  Kabel-TV: ComHem (obligatoriskt), ingår inte i månadsavgift.
  Internet: Bredbandsbolaget fiber 60-100 Mbit (frivilligt), föreningen är gruppansluten.

  Värme/ventilation

  Fjärrvärme (installerat 1998). Huset har stadsgas för hushållsbruk.

  Tomträtt

  Nej, föreningen äger marken.

  Förråd

  Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 189 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Avgiftsändringar

  nej.

  Hushållsel
  182 kr/månad
  Hemförsäkring
  170 kr/månad
  Gas
  218 kr/månad
  Summa driftskostnader
  570 kr/månad

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Fredhäll är en stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Den ligger på ön Kungsholmens sydvästra del och är främst känt för sina badklippor. Där finns även ett friluftsbad för vinterbadande. Det gränsar i öster mot Marieberg och i norr mot Kristineberg. Området bebyggdes i början på 1930-talet och är i funkisstil. Mottot då man byggde var "stad i park". I Fredhällsparken finns bl.a en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar Odd, Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren, m.fl.

  Det finns flera butiker i närheten av föreningen. Matbutiker Konsum vid Kristinebergs tunnelbana, Hemköp vid Västerbroplan och ICA Maxi i Lindhagen. Apotek och postombud på Rålambsvägen.

  Här finns det goda kommunikationer. Buss 49 och 62 från Fredhäll och huvudbusslinjerna 1 och 4 från Västerbroplan tar dig över hela Stockholm innerstad. Vill du åka tunnelbana tar du dig från Kristineberg till T-Centralen på 12 minuter. Med en härlig promenad via Norr Mälarstrand når du citykärnan på 35 minuter.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nästa visning: Söndag 20 jan 12:20
Ljus bostad med två balkonger.
Järfälla - Kallhäll

Källtorpsvägen 11, vån 2

 • 93.0 kvm
 • 5 117 kr/månad
 • 2 995 000 kr
Högdalen- Bandhagen

Stenkvistavägen 10

 • 66.5 kvm
 • 4 006 kr/månad
 • 3 095 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 10B, vån5

 • 84.0 kvm
 • 4 380 kr/månad
 • 5 850 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan