Franzéngatan 77, Vån 7

Välplanerad 4:a i högt och soligt läge.

Varmt välkommen till denna otroligt trevliga lägenhet med dubbla balkonger med ett högt och soligt läge. Här erbjuds ett ljust och exklusivt boende med gedigna materialval i toppskick som skänker en känsla av lyx och välbehag. Den genomgående planlösningen öppnar upp för en social umgängesdel och en separat sovrumsdel med tre bra sovrum in mot föreningens innergård. Utöver detta har bostaden även goda förvaringsmöjligheter, möjlighet att nyttja gasolgrill samt dubbla badrum med smakfulla materialval.

Populär förening med god ekonomi och låg avgift. Här bor du ett stenkast från Hornsbergs strandkant och området har allt du kan önska så som stort utbud av restauranger, caféer, butiker, ICA Maxi, gym, kommunikationer och mycket annat. Tunnelbanans gröna och blå linje inom behagligt promenadavstånd och bussen runt knuten. Förskola i föreningen och lediga platser i föreningens garage i anslutning till hiss.

Pris:
6 895 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Franzéngatan 77, Vån 7, Hornsbergs Strand
Yta:
91.5 kvm
Rum:
4 RoK
Trappor:
7 av 8
Avgift:
3 574 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Söndag 20/01 kl 12:00 - 12:45
  Öppen visning, varmt välkommen!
 • Måndag 21/01 kl 17:30 - 18:00
  Öppen visning, varmt välkommen!

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Rymligt kök med exklusiva materialval.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  HALL

  Välkomnande hall med gott om plats för kläder i garderob med spegelskjutdörrar. Väggar är vitmålade och på golvet ligger ett praktiskt klinker som sedan övergår till en ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

  VARDAGSRUM

  Trevligt vardagsrum med öppen social planlösning mot kök. Rummet har flertalet ordentliga fönsterpartier som ger bra ljus till lägenheten. Här finns plats för stor soffgrupp och övrigt möblemang för den som önskar.

  KÖK

  Smakfullt och påkostat kvalitetskök från HTH med vita skåpsluckor. Goda arbetsytor på bänkskiva av stenkomposit med ett vitt stilrent kakel ovan, samt infälld belysning i överskåpen. Fullt utrustat kök med avfallskvarn, induktionshäll, ugn, mikro, utdragbar fläktkåpa, helintegrerad diskmaskin samt hel kyl och hel frys i rostfritt. Köket erbjuder plats för stort matbord för trevliga middagsbjudningar. Härifrån nås även den mindre av lägenhetens balkonger.

  BADRUM

  Stilrent badrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv med behaglig golvvärme. I badrummet finns toalett, takdusch med väggar i klarglas, handdukstork, extra brett handfat med vit kommod samt spegelskåp med belysning. Tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  GÄST-WC

  Helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Här finns toalett, handfat samt spegelskåp med belysning.

  MASTER BEDROOM

  Rogivande sovrum belägen mot föreningens innergård. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel samt förvaring i garderob med skjutdörrar. Golvet är belagt med en mysig heltäckningsmatta (ekparkett under). Från detta rum nås även lägenhetens väl tilltagna balkong.

  SOVRUM 2

  Trevligt sovrum mot föreningens innergård. Här finns plats för större säng och arbetshörna. Förvaring i två garderober med överskåp.

  SOVRUM 3

  Även detta sovrum ligger lugnt beläget mot föreningens innergård. Här erbjuds plats för större säng och förvaring erbjuds i två garderober med överskåp. Även här en mysig heltäckningsmatta klär golvet (ekparkett under).

  BALKONGER

  Rejäl balkong in mot föreningens innergård med plats för ordentliga utemöbler, odlingar, grill mm. Balkongen är belagt med ett grått klinker och här kan du njuta av flera härliga soltimmar. Ytterligare balkong med utgång från kök/vardagsrum.

  FÖRRÅD

  I lägenheten finns bostadens tillhörande förråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Leendet 1

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  702

  Lgh.nmr. LM

  1601

  Adress

  Franzéngatan 77, Vån 7

  Postnummer
  112 15
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  Ca ~91.0 kvm
  Boarea enligt

  Enligt ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  4

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Västermalmsterrassen

  Bildades
  2012
  Byggår

  2014

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  7 av 8
  Inre rep.fond
  Andelstal

  0,4613

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Västermalmsterrassen är en äkta bostadsrättsförening som uppförts mellan 2013-2015 och sista inflytt skedde augusti 2015. Föreningen omfattar totalt 225 lägenheter där samtliga är upprättade med bostadsrätt, 8 lokaler (inkl. förskola) samt ett mötesrum för föreningens styrelse. Föreningen äger fastigheten och huserar på adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139B, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells gata 16-22, 112 15 Stockholm.

  GEMENSAMMA ANORDNINGAR

  • Sophantering med behållare för hushållssopor och källsortering finns i soprum på entréplan.
  • Cykelförvaring i cykelförråd på entréplan samt på innergård.
  • Barnvagnsrum
  • Gemensam innergård med lekplats för dom små, stängd från gatan. Här finns det även en bokningsbar berså för sociala tillställningar.

  EL & VATTEN

  Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för el och vatten. Varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och varje lägenhetsinnehavare betalar för faktisk förbrukning via tillägg på månadsavgiften.

  Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

  FÖRVALTNING

  Fastum UBC Förvaltning AB

  KOMMANDE RENOVERINGAR

  Då huset är nybyggt finns inga större renoveringar planerade. Garantitiden för byggnaden löper ut årsskiftet 2019-2020.

  EKONOMI

  Föreningen har mycket god ekonomi och har sänkt avgiften flera gånger sedan bygget stod klart. Avskrivningar med beaktande av byggnadens ekonomiska och tekniska livslängd för löpande räkenskapsår kommer ske genom en rak avskrivningsplan om 100 år. Föreningens lån är i dagsläget bundna till en genomsnittsränta om ca 1 %.

  PARKERING

  Det finns 158 bilplatser där flera av platserna har laddplats för elbil. Det finns även ett antal handikapplatser och dubbelplatser. Avgift för garageplats är 2 123kr (år 2019) för enkel- respektive 3 396 kr för dubbelplats. En dubbelplats innebär två parkeringsplatser där den ena platsen ligger innanför den yttre (dessa hyrs därför endast ut till en hyrestagare). Lediga platser finns och bilen når du enkelt via hissen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms upp med hjälp av fjärrvärme och bergvärme som distribueras till radiatorer i varje rum. Ventilation sker med mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

  TV/Internet

  Lägenheterna är utrustade med TriplePlay med uttag för tv, bredband och telefoni. Avtal är tecknat med Ownit Bredband som levererar 100Mbit/s internet till bostaden, samt ett avtal med Canal Digital som leverantör för digital TV. Ingår i den angivna avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 574 kr/månad (värme, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Vatten
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  700 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Överlåtelseavgift
  1 163 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  465 kr

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Nordvästra Kungsholmen har under de senaste åren genomgått en dramatisk förvandling. Helt nya gator, kvarter och bostäder har vuxit fram intill Mälaren. Det fantastiska läget erbjuder närhet till strandpark, solterrasser, badbryggor, flera lekplatser, båtplatser och en trevlig strandpromenad. Det finns ett brett utbud av restauranger i området, många intill vattnet. Med cykel eller till fots tar man sig lätt in till Stockholm city eller runt Kungsholmen. Tunnelbanestation och flera busshållplatser ligger i nära anslutning till lägenheten. Här kan man uppleva lugn och harmoni men samtidigt ha stadslivet inom räckhåll.

  SKOLOR

  Det finns flera förskolor i närområdet, bland annat förskolan Leendet som ligger i föreningen och nås via hiss. Sedan finns även Pysslingen, Eden, Fröjden, Vågen mfl) och grundskolor (t.ex. Kristinebergsskolan F-6 och Kungsholmens Grundskola F-9) inom kort gångavstånd från bostaden.

  NÄRSERVICE

  Omfattande serviceutbud med banker, småbutiker, frisörer och St Görans sjukhus inom gångavstånd. Lindhagens galleria ligger intill med ICA Maxi, systembolaget, inredningsbutik, apotek mm. Flertalet gym som SATS, Puls & Träning, Nordic Wellness, Friskis & Svettis inom bekvämt promenadavstånd. Många mysiga och trendiga restauranger erbjuds längs strandpromenaden.

  KOMMUNIKATION

  Goda kommunikationer med både T-banans gröna linje (Kristineberg) och blå linje (Stadshagen) inom kort promenadavstånd. Busstrafik med linje 56, 61, 65 och blå buss 50 via Centralen samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Solna- Huvudsta

Epistelvägen 1B

 • 80.0 kvm
 • 4 333 kr/månad
 • 4 100 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 10B, vån5

 • 84.0 kvm
 • 4 380 kr/månad
 • 5 850 000 kr
Nästa visning: Söndag 20 jan 12:00
Välplanerad 4:a i högt och soligt läge.
Hornsbergs Strand

Franzéngatan 77, Vån 7

 • 91.5 kvm
 • 3 574 kr/månad
 • 6 895 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan