Hornsbergs Strand 15D

Kommande

Härlig bostad med grönskande utsikt och dubbla balkonger.

Varmt välkommen till denna härliga bostad i lugnt och lummigt område med utsikt över grönska och Karlbergs kanal. Bostaden erbjuder öppna sociala ytor, goda förvaringsmöjligheter och flertalet fönsterpartier som skänker bra ljus till lägenheten. Bostaden erbjuder två rymliga balkonger att koppla av på och för den som önskar kan ett fjärde rum byggas till. Här bor du i en populär och stabil förening med ett lugn läge intill härliga promenadstråk, badbryggor, restauranger, kommunikationer och all annan tänkbar service.

Adress:
Hornsbergs Strand 15D, Hornsbergs Strand
Yta:
79 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2
Avgift:
3 950 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


Lummigt läge intill Karlbergs Kanal

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Golvet är belagt med en ekparkett som sträcker sig över resten av lägenheten. Säkerhetsdörr.

  Master bedroom

  Rymligt sovrum mot gård med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Gott om förvaring i garderobsvägg.

  Sovrum 2

  Rogivande sovrum beläget mot gård. Även här erbjuds plats för större säng och förvaring i garderober. Från rummet nås den ena av bostadens balkonger.

  Balkong mot gård

  Rymlig balkong mot föreningens innergård. Här finns plats för loungeset och bord. Njut av flera soltimmar i det sydvästliga läget.

  Vardagsrum

  Stort och härligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot kök. Här erbjuds plats för stor soffgrupp, tv.-möbel och övrigt möblemang om så önskas. Från rummet nås den även den andra balkongen.

  Balkong mot kanalen

  Väl tilltagen balkong med utsikt över grönska och Karlbergs kanal. Här finns plats för soffgrupp och dina egna odlingar. Fantastisk läge!

  Kök

  Stilrent kök med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Goda arbetsytor på mörk bänkskiva med ett snyggt grått kakel ovan. Fönster ovanför diskbänken med utsikt mot kanalen. Köket är utrustat med ugn, mikro, infälld belysning i överskåp, induktionshäll, spiskåpa, integrerad diskmaskin samt integrerad hel kyl och hel frys. Matplats i trivsamt burspråk med plats för stora middagssällskap.

  Badrum

  Rymligt badrum med vitkaklade väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, handfat med vit kommod, upplyst spegel, handdukstork samt dusch med väggar i klarglas. Här finns även en tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och skåp för förvaring ovan.

  Förråd

  Till bostaden hör ett källarförråd.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Fastighetsbeteckning

  Glädjen 13

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  044/3-1201

  Adress

  Hornsbergs Strand 15D

  Postnummer
  112 17
  Postort

  Stockholm

  Område

  Hornsbergs Strand

  Boarea
  79 kvm
  Boarea enligt

  Ekonomisk förvaltare

  Antal rum
  3

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Glädjen

  Byggår

  2015-2016

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Andelstal

  1,0675

  Markägare
  Marken är tomträtt

  Byggnaden

  Allmän information

  Bostadsföreningen består av 111 bostadslägenheter upplåtna med bostadsrätt på tomträtten till fastigheten Stockholm Glädjen 13. Bostäderna är belägna i ett flerbostadshus i 6-9 våningar ovan mark. I källarplan finns garage med 56 platser. Kvarteret Glädjen, som ligger mellan Franzéngatan, Mariedalsvägen och Hornsbergs Strand.

  Gemensamma utrymmen

  • Föreningslokal med övernattningsmöjlighet (400kr/dygn)
  • Cykelrum/Barnvagnsförråd
  • Källarförråd ingår. Finns även ytterligare förråd att hyra.
  • Garage
  • Innergård med planteringar & lekplats
  • Miljörum med källsortering

  TV & Bredband

  TV och bredband levereras via Telia och ingår i den angivna avgiften.

  Garage

  Uthyrningen av garagets parkeringsplatser och MC-platser sköts av SBC AB. Separat kö.
  Pris för att hyra en parkeringsplats för Bil: 1900kr/mån
  Pris för att hyra en parkeringsplats för MC: 500kr/mån

  Ekonomi

  Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning. Föreningen sänkte nyligen avgiften och i dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.
  En överlåtelseavgift tas ut med 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen.
  Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av gällande prisbasbelopp. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

  Bostadsrättsförsäkring

  Enligt stadgarna måste varje medlem ha hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Detta bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring hos Folksam och behöver därför inte tecknas av enskild medlem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 950 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  550 kr/månad

  Observera att uppgifterna är uppskattade och kan variera.

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Nordvästra Kungsholmen har under senaste åren genomgått en dramatisk förvandling. Helt nya gator, kvarter och bostäder har vuxit fram intill Mälaren. Det fantastiska läget erbjuder närhet till strandpark, solterrasser, badbryggor, båtplatser och en trevlig strandpromenad. Det finns ett brett utbud av restauranger i området, många intill vattnet. Med cykel eller till fots tar man sig lätt in till Stockholm city eller runt Kungsholmen. Tunnelbanestation och flera busshållplatser ligger i nära anslutning till lägenheten. Här kan man uppleva lugn och harmoni men samtidigt ha stadslivet inom räckhåll.

  NÄRSERVICE

  Omfattande serviceutbud med banker, småbutiker, frisörer och St Görans sjukhus inom gångavstånd. Lindhagens galleria ligger intill med ICA Maxi, systembolaget, inredningsbutik, apotek mm.

  KOMMUNIKATION

  Genom det geografiska läget med T-banan på gångavstånd, busstrafik med linje 59, 56 och blå buss 50 via Sergels torg samt påfarten till Essingeleden har man som boende här stora tidsvinster vart man än behöver åka. Stenkast till tunnelbanans blå linje finns i Stadshagen och tunnelbanans gröna linjen finns en kort promenad bort på Thorildsplan eller Kristineberg.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 14A, vån 9

 • 52 kvm
 • 2 905 kr/månad
 • 3 750 000 kr
Solna- Råsunda

Gränsgatan 26

 • 47 kvm
 • 2 624 kr/månad
 • 3 050 000 kr
Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 16A, 5tr

 • 56 kvm
 • 3 314 kr/månad
 • 3 995 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan