Idungatan 5

Topprenoverad trea i stabil förening.

Helrenoverad och välplanerad 3:a i mycket gott skick i en stabil och välskött förening med god ekonomi, hiss från direkt markplan, trevlig och stor innergård samt garage i huset. Bostaden har genomgående ljus parkett i hela lägenheten, stort och välutrustat HTH-kök med Miele vitvaror i öppen planlösning mot vardagsrum. Snyggt och helkaklat badrum i vitt inrett med både duschvägg och tvättmaskin. Läget erbjuder utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss i direkt närhet, samt den nya pendeltågsstationen på Odenplan som togs i drift 2017. Odenplan når man på några minuter och går du åt andra hållet är du snart på Stureplan. Runt hörnet nås mångfald av restauranger, caféer, matbutiker, shopping samt underbara Hagaparken. Varmt välkommen till detta drömboende!

Pris:
5 495 000 kr (Utgångspris)
Adress:
Idungatan 5, Vasastan
Yta:
69.0 kvm
Rum:
3 RoK
Trappor:
2
Avgift:
2 861 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Välkommen på visning!

 • Måndag 10/12 kl 18:15 - 18:45

Intresserad av denna bostad?

Anmäl IntresseDela objekt


En bostad med goda förvaringsmöjligheter.

Dags att flytta?

Boka en kostnadsfri värdering av din bostad.

Boka kostnadsfri värdering

Planritningar

Karta

 • Beskrivning

  Lägenheten har genomgående ljusmålade väggar och grå parkettgolv.

  Hall/Entré

  Välkomnande och rymlig hall genom säkerhetsdörr, med förvaring i en generös skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

  Sovrum 1

  Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möbel. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Väggen är målade i en behagligt rosa kulör.

  Sovrum 2

  Lugnt placerat sovrum med plats för säng och skrivbord. Väggar målade i beige/grå kulör.

  Kök

  Modernt och lyxigt HTH-kök med öppen planlösning till vardagsrummet. Luckorna är går i grå ton och matchats med en slitstark bänkskiva av granit och stänkskydd av glastäckt tapet upplyst av infällda spotligts ovan i det här arbetsvänliga köket. Fullt maskinell utrustat med integrerade vitvaror från Miele; Induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl&frys och diskmaskin. Matplats invid vardagsrummet.

  Vardagsrum

  De perfekta rummet som inbjuder till såväl fest som lugna hemmakvällar tack vare sin öppna planlösning till köket. Stora fönsterpartier släpper in ljuset och gör det höga läget påtagligt. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, mediaförvaring samt bokhylla.

  Balkong

  En balkong som är precis som man vill ha den. Soligt sydöstläge med ett högt och fritt läge. Här får ni plats med både utemöbler samt egna odlingar och njuta av många lata middagar!

  Badrum

  Helkaklat badrum i vitt inrett med duschhörna med vägg i klarglas, wc, handfat med kommod och spegelskåp i trä med belysning samt toppmatad tvättmaskin.

 • Fakta
  Tillträde

  Enligt överenskommelse

  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nmr

  222

  Adress

  Idungatan 5

  Postnummer
  113 45
  Postort

  Stockholm

  Område

  Vasastan

  Boarea
  Ca ~69.0 kvm
  Boarea enligt

  Bostadsrättsföreningen

  Boareabeskrivning

  Lägenheten är registrerad som 2 r o k i lägenhetsregistret men är omgjord till 3 r o k.

  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Energideklaration
  Status: Energideklaration är utförd
  Utfördes: Måndag 24 nov 2008
  Energiprestanda: 116 kWh/m2

  Bostadsrättsföreningen

  Namn

  Brf Skalmejblåsaren 12

  Bildades
  2001
  Byggår

  1969

  Juridisk person
  Nej
  Hiss
  Ja
  Om hiss

  Inga trappsteg fram till hissen.

  Våning
  2
  Inre rep.fond
  Andelstal

  2,01547%

  Andelstal avgift

  2,02771%

  Markägare
  Föreningen äger marken

  Byggnaden

  Brf Skalmejblåsaren 12 är en äkta förening och bildades år 2001 när fastigheten köptes. Byggnadsåret på fastigheten är 1969 och består av totalt 67 lägenheter varav 6 av dessa är hyresrätter. Antal lokaler: 3 på nedre botten (förskola och garage)

  Gemensamma utrymmen

  • Tvättstuga med 3 moderna tvättmaskiner, 1 industritumlare, 1 torkskåp och 1 mangel finns i källaren
  • Cykelförråd med tak finns på innergården som är låst för utomstående
  • Stor och fin innergård med grill och utemöbler samt soldäck med solstolar och en rolig lekplats för de små
  • Styrelserum

  Värme/Ventilation

  Fjärrvärme, Mekanisk frånluft.

  P-plats

  Parkeringsgarage med 23st bilplatser, 6st uppställningsplatser samt 7st MC-platser för uthyrning. Parkeringsplatserna hyrs ut för 1700kr/månad för medlemmar. Föreningen har en intern- och en extern kölista, där interna medlemmar har förtur. Medlem måste kunna påvisa att det ens egna bil det gäller, och andrahandsuthyrning eller överlämning av parkeringsplats tillåts inte. Intresseanmälan och övriga garagerelaterade frågor hänvisas till info@skalmejblasaren.se

  Boendeparkering finns i området. Tillstånd för boendeparkering utfärdas av Gatu- och fastighetskontoret, tel 08-508 263 00. Läs mer på deras hemsida www.gfk.stockholm.se. En period om 30 dagar kostar 1100 kronor. Man kan även lösa biljett för 60 kr/dygn.

  Ekonomi

  Föreningen har övergripande en god ekonomi och starka tillgångar.
  Föreningen gjorde en höjning med 10% från årsskiftet med bakgrund till att föreningen haft samma låga avgiftsnivåer sedan den bildades år 2001. Med tillskottet planerar föreningen bli av med ett historiskt budgetunderskott, samt avsätta pengar till att ta fram och sedan följa en ordentlig underhållsplan för fastigheten.
  Ekonomisk förvaltare: Fastighetsägarna Stockholm

  Gjorda renoveringar

  • 2017 Fönsterbesiktning
   -2017 Installation av nytt kameraövervakningssystem
  • 2017 Renovering av garage och övertal av förvaltning
  • 2017 Stamspolning
  • 2017 Förstärkt brytskydd på samtliga ytterdörrar i fastigheten
  • 2017 OVK, samtliga anmärkningar åtgärdats
  • 2016 Partiella stambyten i samband med återställning efter vattenskador
  • 2016 Renovering av golv och tak i hyresrätt
  • 2016 Åtgärder av brandsyddsbrister
  • 2016 Rengöring av värmeanläggning
  • 2015 Extra amortering av lån i och med försäljning av hyreslägenhet i slutet av 2014
  • 2013 Tvätt av fasad
  • 2013 Nytt låssystem och skärmar i entréer
   • 2012 Nya entrédörrar
  • 2012 Renovering av innertak

  Planerat underhåll

  • Stamspolning utfördes senast våren 2017, Stambyte kommer ske 2019
  • Man undersöker möjligheten att bygga balkonger på framsidan av huset.

  Förråd

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 861 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Område

  Lägenheten ligger på en lugn gata i mysiga kvarter nära Observatorielunden, med direkt närhet till city, Odenplan, Stureplan och gångavstånd till T-centralen. Med attraktivt läge i Vasastan har man allt man kan önska direkt runt knuten! Utmärkta kommunikationer med bekvämt gångavstånd till all tänkbar service och butiker. Bostaden ligger mitt i omtyckta Vasastan med ett stort antal restauranger, caféer, bagerier och butiker i det direkta närområdet. Grönområden och parker så som Vasaparken och Hagaparken finner du inom bekvämt promenadavstånd.

 • Dokument & Länkar
 • Allmänt

  BOENDEKOSTNADSKALKYL

  Behöver du hjälp att räkna ut framtida kostnader så hjälper ansvarig mäklare dig med en boendekostnadskalkyl.

  UNDERSÖKNINGSPLIKT

  Som köpare har man undersökningsplikt och uppmanas därför att undersöka bostadsrätten.

  ÖPPEN BUDGIVNING

  Bud lämnas till mäklaren, som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken.

  ADMINISTRATIONSERSÄTTNING FÖR ANNONSERING PÅ HEMNET

  För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerade mäklarkontoret.

  Boareabeskrivning

  Om arean är särskilt betydelsefull för köparen bör köparen mäta eller låta mäta objektet före köpet.

  Köparens rättigheter och skyldigheter

  Köparen av en bostad har fler skyldigheter än att betala den överenskomna köpeskillingen på den avtalade tiden. Du har t ex undersökningsplikt beträffande fel, och Du måste själv undersöka och ta reda på vissa saker. 

  När man talar om köparens undersökningsplikt syftar man oftast på den undersökning av en fastighet eller bostadsrätt som köparen ska göra, för att få en uppfattning om den blivande bostadens skick. Fel eller brister som man skulle ha kunnat upptäcka vid en omsorgsfullt genomförd undersökning, får man sedan inte åberopa mot säljaren för att få nedsättning av köpeskillingen. Säljaren ansvarar inte för fel om det är upptäckningsbart. Om en normalt på området bevandrad lekman skulle kunna upptäcka felet vid en tillräckligt noggrann undersökning är felet upptäckbart, då får köparen själv stå för det. Om denne tillräckligt kunnige lekman inte skulle kunna ha upptäcka felet, kan felet vara dolt och då ansvarar säljaren. 

  Köparens undersökningsplikt innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på allt som är möjligt att se på. Lagregeln utgår från att köparen själv undersöker fastigheten men många anlitar i dag också en särskild besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar. 

  Om det framkommer dolda fel i fastigheten, dvs. fel som inte köpare eller säljare kände till eller man inte hade anledning att förvänta sig, har köparen möjlighet att kräva att säljaren återbetalar en del av köpeskillingen, skadestånd eller till och med häva köpet om fastigheten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig. Utgångspunkten för beräkning av det belopp köparen i sådana fall kan kräva av säljaren är skillnaden i fastighetens marknadsvärde, med och utan det åberopade felet. Man tar alltså inte hänsyn till vad det skulle kosta att åtgärda felet. Köparen ska reklamera inom skälig tid från det att han efter köpet märkt eller förväntas ha märkt felet. Säljarens felansvar preskriberas tio år efter tillträdet. Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att utföra undersökningen för din räkning, bl a beroende på att lagen kräver mäklarens opartiskhet mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar upplysningar som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivas in i köpekontraktet för bevisningens skull. 

  Om du tänker göra ny- till eller ombyggnader är det viktigt att själv ta reda på vad som gäller enligt planbestämmelserna hos kommunen. Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att en köpare inte får åberopa fel som han antas ha känt till vid köpet. Säljaren ska för att skydda sig mot krav från köparen uppmana köparen att noggrant undersöka bostaden och oavsett om köparen väljer att undersöka eller inte, får köparen inte åberopa fel som borde ha framkommit vid en undersökning. 

Vi hjälper dig att hitta ditt specifika drömboende.

Anmäl dig som intressent så sköter vi letandet.

Intresseanmälan

Liknande bostäder till salu.

Nacka/ Orminge/ Saltsjö-Boo / Västra Orminge

Ormingeringen 30B, vån 2/2

 • 91.0 kvm
 • 5 597 kr/månad
Huddinge

Lackerargränd 3, vån 4

 • 73.0 kvm
 • 4 071 kr/månad
 • 3 495 000 kr
 • Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

 • Låt oss söka efter ditt drömboende.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

  Tack för ditt meddelande!

Låt oss värdera din bostad.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Låt oss söka efter ditt drömboende.

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med intressanta objekt för dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Genom att klicka på skicka samtycker du till att dina uppgifter registreras enligt vår integritetspolicy.

Tack för ditt meddelande!

Fri värdering / Intresseanmälan